Drie Nederlanders zeker van deelname aan Red Bull Rookies Selection Event

7
collin-veijer
Collin Veijer | foto© VRN Racing

Nick Roelfsema, Collin Veijer en Bastiaan Visser zullen dit seizoen de Nederlandse eer hooghouden tijdens het Red Bull Rookies Selection Event welke van 14 t/m 17 oktober aanstaande gehouden wordt op het Guadix Circuit in Spanje.

Terwijl voor de 2019 Red Bull MotoGP Rookies Cup coureurs komend weekend op het Motorland Aragon Circuit het laatste wedstrijdweekend op het programma staat hebben ruim honderd nieuwe talenten woensdag 18 september een uitnodiging ontvangen om van 14 t/m 17 oktober deel te nemen aan het Red Bull Rookies Cup Selection Event in het Spaanse Guadix.

Deze ruim 100 geselecteerde jonge wegracetalenten, afkomstig van over de gehele wereld, krijgen tijdens het Red Bull Rookies Selection Event de kans om hun talenten te tonen en zo één van de slechts enkele beschikbare startplaatsen af te dwingen voor deelname aan de 2020 Red Bull MotoGP Rookies Cup.

Hoe de definitieve deelnemerslijst er uit ziet is op het moment van dit schrijven nog niet bekend, daarentegen kunnen we wel al vast de Nederlandse deelnemers bekend maken die zeker van de partij zullen zijn.

Nick Roelfsema, Collin Veijer en Bastiaan Visser hebben namelijk eerder deze week een officiële uitnodiging ontvangen en zullen tijdens de het evenement de Nederlandse eer hooghouden. De overige Nederlandse inschrijvers Kas Beekmans, Damian Boessenkool, Mike Duin en Justin Fokkert hebben nog geen bericht ontvangen, geen toezegging maar ook nog geen afwijzing. De Red Bull MotoGP Rookies Cup organisatie heeft ons donderdagmiddag laten weten dat dit de de komende dagen alsnog kan gebeuren en dat er nog enkele talenten toevoegen kunnen worden aan de lijst mochten er binnen de groep geselecteerden afvallers zijn.

Dit seizoen is Zonta van den Goorbergh de enige Nederlandse deelnemer in de Red Bull MotoGP Rookies Cup. De jonge coureur ook in 2020 zo goed als zeker weer van de partij, hopelijk krijgt hij daarbij komend seizoen gezelschap van één van bovengenoemde landgenoten.

 

Handige links Gran Premio Michelin de Aragon:

Tijdschema en volledige uitslagen
Waar te volgen op TV
Fotoverslag

Bekijk je Racesport.nl op je mobiel, download dan nu de nieuwe Racesport.nl App