Zaterdag 16 september werd in Madrid een bijzonder druk bezochte herdenkingsbijeenkomst gehouden voor de in juli bij een tragisch ongeval overleden MotoGP legende Angel Nieto. In totaal waren circa 50.000 mensen aanwezig bij deze herdenking voor de legendarische 12+1 voudig wereldkampioen.

De herdenking in Madrid begon met een kleinere besloten bijeenkomst in het Parque del Retiro en groeide door de dag heen uit tot een eerbetoon waarbij circa 50.000 mensen en motoren de gang maakten naar het Jarama circuit nabij de Spaanse hoofdstad voor een ereronde aldaar.

Bij de herdenking waren naast hoog geplaatste personen van de stad Madrid, familie en vrienden ook heel veel kopstukken uit de wegracewereld aanwezig. Onder andereg Marc Marquez, Jorge Lorenzo, Dani Pedrosa, Maverick Viñales, Jorge Martinez, Alex Rins, Tito Rabat, Hector Barbera, Alvaro Bautista, Albert Arenas, Joan Mir, Xavi Vierge, Sete Gibernau, Aleix and Pol Espargaro, Jorge Martin, Sito Pons, Emilio Alzamora, Alex Criville, Alberto Puig, Loris Capirossi en Giacomo Agostini waren bij de herdenking aanwezig.

Vanaf het genoemde park trok de stoet naar het Santiago Bernabeu stadion van Real Madrid waar Nieto’s familie en de MotoGP rijders werden samengevoegd met de grote opgekomen menigte die met burn-outs en gillende motoren zorgden voor een ongekende herdenking van de 12+1 voudig wereldkampioen.

Vanaf het stadion vertrok de complete stoet richting het Jarama circuit waar Nieto in zijn carrière veel van zijn successen heeft behaald. Op het circuit werd een ereronde gereden. De beide zoons van de legende, Pablo en Gelete, reden voorop in de stoet op twee van de motoren waarop hun vader de successen wist te boeken met achter hen aan de aanwezige Grand Pric coureurs. In de naar Angel Nieto vernoemde bocht op het circuit werd gestopt voor een eerbetoon en het leggen van bloemen.

Het indrukwekkende eerbetoon, voor één van de meest legendarische personen die de wegracewereld heeft gekend, werd afgesloten met een gebed en een vaarwel voor de hoofdtribune op het circuit.