DSB: De lenteraces door een BPL bril

61

De trainingen Na een drukke trainingsweek in Frankrijk reisde het BPL-racing team nu af naar Assen, alwaar de eerste offici‘le trainingen en wedstrijd gepland stonden. Vrijdag vroeg in de avond bereikte we het circuit van Assen. Omdat er op deze Vrijdag de mogelijkheid was voor de deelnemers(sters) uit het ONK om te trainen, was het al heel druk in het paddock. Tenten opzetten ; Spullen uitpakken en in een uur was het allemaal voor elkaar.

Nog wat drinken en dan naar bed om voor de Zaterdag topfit te zijn. Om 8 uur de motor naar de keuring en dan ons klaar maken voor de eerste training die om 10 uur gepland stond. Voor Henri natuurlijk een spannend moment, omdat het nu tijd was voor de eerste krachtmeting met de concurrentie. De eerste ronden flinkde banden opwarmen op het ijskoude circuit (het had sÕnachts gevroren), maar ook moest Henri weer wennen aan de snelle baan van Assen. Zeker omdat hij afgelopen week heeft gereden op het ÒlangzameÓ en technische circuit van du Val de Vienne. Na een paar ronden waren de banden warm en Henri kwam al snel uit in ronden van 1:32. Met nog 10 minuten te gaan in de 1e training kwam Henri binnen, omdat hij niet tevreden was over de remmen van de Suzuki. Toch zag alles er goed uit en kon Henri een poging doen zijn tijd te verbeteren, en dat deed hij. De eerste snelle ronde ging in 1:31,102 (een evenaring van HenriÕs snelste ronde van vorig jaar). De ronde erna kon Henri nog een tandje bijzetten en dat resulteerde in een tijd van 1:30,190. Een supertijd voor deze ÒkoudeÓ training en het was ook goed voor een 4e trainingsplaats. De kop was eraf en Henri heeft gelijk zijn visitekaartje afgegeven aan de concurrentie.Bij de tent aangekomen de remmen gecontroleerd, waar bleek dat de nieuwe blokken verbrand waren doordat de blokken te snel te zwaar belast waren tijdens de training. Verder waren de banden keurig afgesleten waaruit bleek dat de vering van de Suzuki goed stond.

Om half 3 was de 2e training op het inmiddels zonnige circuit van Assen. Henri ging de baan weer op. Weer goed opwarmen en daarna was het tijd om de gaskraan volledig open te trekken. De eerste 10 ronden gingen wat moeizamer dan de ochtendtraining en Henri kwam ook nog niet aan de tijd uit die training. Met nog een minuut of 8 te gaan kwam Henri even binnen. Alles voelde goed aan, maar even wat tijd nemen om de laatste minuten te kunnen knallen. Eerst weer een ronde rustig aan voor de bandjes en dan gas erop. De eerste snelle ronde was alweer goed voor een 1:30,139 en de ronde erna was het helemaal super : 1:29,785. Henri had voor het eerst een ronde gereden onder de magische 1:30, en dit was goed voor plaats nummer 9 op de startgrid. Een veel belovende trainings-dag met een schitterende 9e plaats was het resultaat. Maar wat zal de racedag van morgen brengen? We gaan ervoor.

De race

De racedag begon vroeg voor het BPL-racing team. De eerste race van de dag was de Juniorstock en deze werd al verreden om 12:15. Helaas mochten sÕmorgens alleen de deelnemers aan het ONK een warming-up rijden van 10 minuten per klasse en na een demonstratie van de mini-bikes was het de beurt aan Henri om het circuit te betreden. Redelijk nerveus begon hij aan de opwarm-ronde. Rustig aanrijden, klaarzetten op de 9e plaats, groene vlag, rode lampen, lampen uit en daar ging het hele veld. Henri had een matige start wat resulteerde in een eerste doorkomst op een 12e plaats. Na 1 ronde was kwam hij alweer door op een 11e plaats. Er werd ongelofelijk hard gereden en de gevechten op de baan waren om te smullen. Na 3 ronden lag Henri al 10e en het ging allemaal erg goed. Na een ronde van 1:30 klom Henri ten koste van Lennard van Houwelingen op naar een 9e plaats. Ramshoek uit, aanremmen GT-bocht, Oei wel erg laat, spannend momentje wat gelijk weer 2 plaatsen kosten. Al snel was Henri alweer 1 man voorbij en nu kon hij de aanval inzetten op Rein ten Napel. Geslaagde actie op het snelle stuk, en dat betekend weer op de 9e plaats. De laatste ronde was een spannend gevecht met Albert van Winkoop, welke werd gewonnen door onze onstuitbare Henri.

Een prachtige 8e plaats met een laatste ronde in een supersport-waardige tijd van 1:28,425. Een prachtige prestatie van een coureur die nog veel mensen verbaast zal doen staan. 8 punten voor een eerste wedstrijd is natuurlijk super en dit levert ook weer lekker geld op voor onze actie : Racen tegen Kanker.

Dit weekend had het BPL-racing team 5 collectebussen ter beschikking van de KWF Kankerbestrijding om geld op te halen voor onze actie. Helaas zijn er van 2 de zegels kapot gemaakt en het geld eruit gehaald. Er zijn zelfs mensen op de wereld die geld stelen wat bedoeld is om zieke mensen te helpen. Bah Bah en nog eens Bah. Wij hopen snel het verloren geld weer bij elkaar te collecteren.

Met sportieve Racegroet,

Aart van Meerveld

BPL-racing team

Racen tegen Kanker

#76