DSB: Deroue Racing op Spa; geen schade, geen punten.

54

Het Deroue supersport 600 racing team heeft bij de afgelopen race op het mooie circuit van Spa/Franchorchamps helaas geen felbegeerde ONK punten weten te pakken. Stuart Voskamp trainde de Yamaha YZF-R6 naar de 18e tijd, werd uiteindelijk ook als 18e afgevlagd en was zelf erg ontevreden over zijn prestaties:

ÒIk kon tijdens de wedstrijd mijn draai niet vinden. De voorbereidingen op de race verliepen voorspoedig en ook mijn start was best goed, ik ging als beste weg van mijn startrij en de beroemde Eau Rouge beklom ik als 13e. Daarna reed ik zoals dat heet achteruitÓ.

Het was de eerste keer dat hij met de 600cc viertakt over deze lange baan in aktie kwam. De laatste keer in 2002 pakte hij een afgetekende overwinning in de 250cc klasse, met een hele indrukwekkende 2:40,50 als snelste ronde!
De vele Stuart fans die waren afgereisd naar de Ardennen zagen hem rondenlang rijden met Mile Pajic in zijn kielzog op de 16e plek, waarbij de kans op dat ene puntje van plaats 15 hem toch werd ontnomen door de hoge topsnelheid van MileÕs Kawasaki. Uiteindelijk zakte Stuart nog verder terug naar plek 19, maar door de tijdstraf die Marco Ophey kreeg opgelegd schoof Stuart naar de 18e plek in de uitslag.
De rondetijden in de wedstrijd waren dezelfde als die Stuart in de trainingen reed. Met een snelste ronde van 2:42,1 had Stuart zich op de 18 plaats van de grid neergezet. We kennen Stuart niet beter dan dat hij altijd in de wedstrijd betere rondetijden gaat draaien dan tijdens de trainingen.

ÒEr moeten nog zeker 3 seconden van mijn tijd af wil ik tevreden zijnÓ vervolgt Stuart zijn verhaal. ÒMaar in de wedstrijd verbeterde ik mijn tijd slechts met 0,7 sec. De Yamaha beschikt echter over voldoende topsnelheid en de monteurs van Deroue hebben zowel de vering en demping van beide motoren perfect afgesteld voor dit circuit. Er zaten verse Metzeler Rennsport banden onder met de juiste compound, dus alle seinen stonden op groen.Ó

Ook tijdens de tweede race, die later die dag werd gehouden en alleen meetelde voor het Belgisch kampioenschap zat er geen verbetering in zijn rondetijden. Stuart lag tijdens deze trainingswedstrijd een tijd lang op de 9e plaats toen het langzaam begon te regenen. De wedstrijdleiding gaf het sein om gewoon door te rijden, en later stopte de regen gelukkig weer. Stuart kon deze plaats niet vasthouden en werd in deze tweede race als 12e afgevlagd. Wel 4 punten gescoord dus, maar alleen geldig voor het Belgisch kampioenschapÉ..

Stuart kwam Ðzoals andere sporters dat ook wel eens hebben- niet in
Ôthe zoneÕ en bracht uiteindelijk wel in beide wedstrijden de YZF-R6 zonder kleerscheuren over de finish. Hier zien we meteen de hele belangrijke invloed van teammanager Ap Deroue op zijn strijdlustige pupil Stuart.

Ap weet precies wat te doen als het niet loopt zoals een coureur het wil.
De rust en controle dient altijd bewaard te worden bij zowel het team als de rijder. Stuart heeft zijn huiswerk van Ap goed gedaan en gedurende het hele weekend geen valpartij meegemaakt, waardoor hijzelf en het team er weer fris en vol goede moed bijstaan op het circuit van Hengelo over twee weken.