DSB: EK SuperSport 600: Stuart Voskamp toont lef

90

EK SuperSport 600: Stuart Voskamp toont lef en talent en is de best gekwalificeerde Nederlander! We moesten er lang op wachten, want pas als laatste op de dag om 18:00 mochten we trainen om een mooie startplaats te halen in het EK600. Stuart was vooraf nog niet helemaal tevreden en samen met de servicemonteurs van WP werd de achtervering onder handen genomen. Met resultaat, want Stuart pakte een zeer fraaie 6e plaats met een persoonlijke recordtijd van 2:11,137!

Hiermee zou Stuart een 26e plaats hebben gehad in het WK Supersport…… Het was bloedspannend, want we konden vanuit de pits ook de sectietijden zien; Vlak voor het eind lag Stuart (provisional) even 3e, maar de Italianen waren toch te snel; onze buren in de paddock, het Italiaanse Max Motorsport Parimo team zijn supersnel met hun Yamaha R6-en want pole is voor M.Baiocco, de huidige Italiaanse Supersport kampioen, met een tijd van 2:09,387. De 2e Nederlander in dit Europese gezelschap staat op plek 9 en is Ron van Steenbergen, met een tijd van 2:11,345.
Stuart, die in eerste instantie niet eens in aanmerking kwam voor een wildcard, is dolgelukkig met dit resultaat en het beloofd morgen een superspannende wedstrijd te worden. De hele dag is goed gevuld, want er wordt ook vuurwerk verwacht in alle andere klassen!