DSB: Negende plaats voor Arie Vos in supersport

76

Negende plaats voor Arie Vos in supersport 600 race op TT circuit Assen J&E Sports Kunstgras coureur behaalt wederom podium in 250cc ASSEN Ð ARIE Vos nam afgelopen weekend tijdens de tiende ONK wegrace van dit seizoen in maar liefst twee klassen deel op het TT circuit Assen. Uiteraard in de 250cc waarin de J&E Sports Kunstgras – Yamaha coureur zijn derde plaats in het tussenklassement verdedigde. Daarnaast nam de 27-jarige motorcoureur op uitnodiging van het Esha-koubtex racing team op de Ten Kate-Honda deel aan de supersport 600.

Vos kon na afloop tevreden terugkijken. In de kwartliterklasse behaalde hij na een zwaar bevochten race een knappe tweede plaats achter de nieuwe Nederlands Kampioen Jarno Janssen. In de sterk internationale bezette viertaktklasse pakte hij en uitstekende negende plaats.
,,Het is mij zeker niet tegengevallen om in twee race klassen van start te gaan al was het jammer dat er tussen beide races bijna geen tijd was om even op adem te komen. Maar ik mag zeker tevreden zijn met de behaalde resultatenÕÕ.Dat Arie Vos momenteel in bloedvorm verkeert bewees de J&E Sports Kunstgras – coureur zaterdag tijdens de trainingen. In de 250cc pakte hij de tweede plaats achter Jarno Janssen en in de supersport 600 gaf hij een prima visitekaartje af door zijn zevende startplaats.
,,Het ging vandaag boven verwachtingen goed. Vooral in de 600 klasse waar ik op een voor mij vreemde motorfiets reed ging het Žcht super. Ik had vooraf niet gereden met de Honda maar het ging vanaf de eerste minuut buitengewoon goed. Mijn monteurs hebben prima kunnen samen werken met de technische staf van het Esha-Kobutex team. Maar ook teammanager Freddy Kooistra liet merken dat hij veel vertrouwen had in een goede afloop. Er was totaal geen druk op de ketel en dan rijdt je toch lekker relaxt. Ook Johnny Verwijst was special naar Assen gekomen om mij van advies te voorzien en hij heeft met zijn twee Nederlandse supersport 600 titels bijzonder veel ervaringÕÕ.

In de kwartliter-race op zondag had Arie Vos zeker niet over geluk te klagen. De Yamaha coureur, die direct na de start in gevecht was gewikkeld met Jarno Janssen en Patrick Lakerveld, kreeg in de derde ronde met mechanische pech te kampen waardoor hij vroegtijdig de pits in moest rijden. Echter een ronde later werd de wedstrijd vroegtijdig afgevlagd vanwege een massale valpartij waarbij vier rijders betrokken waren. Een lekkende radiateur was de boosdoener en in de korte periode tussen de herstart klaarden zijn monteurs het euvel waardoor de J&E Sports Kunstgras coureur alsnog van start kon gaan. Direct na de herstart vocht Vosje een bikkelhard duel uit met Janssen en Jan Blok om de eerste plaats welke in de laatste ronde werd beslist door Janssen die met zijn overwinning de Nederlandse titel behaalde in de 250cc klasse.
,,Ik mag vandaag niet klagen over geluk mar dat moet je ooit hebben. Dit was misschien wel de mooiste race van het seizoen. Ik heb de hele wedstrijd achter Jarno aan gereden want ik wist als ik hem zou passeren dat hij mij in de laatste ronde toch terug zou pakken. Maar die plannen had ik ook en wel in de GT bocht. Het was jammer dat ik mijn plannen zag gedwarsboomd door achterblijvers. Uitgerekend op de plaats waar ik wilde toeslaan reden ze mij behoorlijk in de weg en het had weinig gescheeld of ik was nog ten val gekomen. Jarno ging hun links voorbij en wilde hun rechts binnendoor passeren waardoor ik van de ideale lijn af moest. Hierdoor kwam ik op het vuile gedeelte van het circuit waarbij ik een behoorlijke swieper maakte. We hadden beiden te weinig ruimte en het was voor ons beiden alles of niets. Met veel pijn en moeite kon ik de motorfiets recht houden en pakte ik toch nog de tweede plaats waar ik bijzonder tevreden mee ben. Graag had ik hier vandaag eens willen winnen maar dat gebeurt misschien nu wel in de laatste ONK race op het Belgische circuit van Spa-FrancorchampsÕÕ.

In de supersport 600 klasse toonde Arie Vos dat hij niet alleen op tweetakten kan racen maar ook prima met de viertakten overweg kan gaan. Na een redelijke start reed de gelegenheids coureur van het Esha-Kobutex racing team in een groep rijders die streden om de vijfde tot de tiende plaats. Gedurende de race kon Arie Vos het tempo prima volgen met de meer ervaren viertakt coureurs. Door concentratie gebrek verloor de J&E Sports Kunstgras coureur in de laatste ronde enkele plaatsen om uiteindelijk toch als negende te finishen.
,,Het was ook in deze klasse echt hard knokken voor je positie. In het begin heb ik lange tijd met RenŽ Winkel gestreden en toen ik die eindelijk was gepasseerd liep ik hard in op de voorliggers voor mij die streden om de vijfde plaats. In de laatste ronde verloor ik enkele plaatsen vanwege concentratie vermogen. Het is best zwaar om meteen twee races te rijden op twee verschillende motoren. Maar de viertakten is mij prima bevallen en is zeker een optie voor 2004ÕÕ.

Na afloop van de race kreeg de 27-jarige coureur uit Oss de nodige complimenten van Freddy Kooistra en Gerrit ten Kate die eveneens persoonlijk op het TT circuit Assen aanwezig was.

Uitslagen ONK 250-cc wegraces Assen
1. Jarno Janssen, Yamaha; 2. ARIE VOS, J&E SPORTS – KUNSTGRAS – YAMAHA; 3. Jan Blok, Honda; 4. Hans Smees, Honda; 5. Emile Litjens, Honda; 6. Rob Filart, Yamaha; 7. Jan Roelofs, Honda; 8. Bram Appelo, Honda; 9. Mike Velthuijzen, Honda; 10. Erwin Postms, Yamaha.

Tussenstand ONK 250-cc wegraces na 10 wedstrijden:
1. Jarno Janssen, Yamaha, 206 punten en kampioen 2003; 2. Lakerveld, 196; 3. ARIE VOS, YAMAHA, 134; 4. Hoogeveen, 99; 5. Blok, 88; 6. Smees,81; 7. Litjens, 76; 8. Velthuijzen, 64; 9. Sinke, 56; 10. Filart, 55.

Uitslagen ONK Supersport 600:
1. Barry Veneman, Honda; 2. Jan Hanson (S), Honda; 3. Didier van Keymeuelen (B), Kawasaki; 4. Ron van Steenbergen, Honda; 5. Hary van Beek, Yamaha; 6. Torleif Hartelman, Yamaha; 7. Michel van Kleef, Honda; 8. Sebastien LeGrelle (B), Suzuki; 9. ARIE VOS, HONDA; 10. Stuart voskamp, Yamaha.

Meer info: Arie Vos, tel. 0651-179754