DSB: Pajic Team neemt afscheid van Erik van Loon

294

Voor het Pajic-Kawasaki team stond deze wedstrijd in het teken van het afscheid van Erik van Loon als actief coureur.

Erik had al een tijdje terug aangegeven dat dit zijn laatste wedstrijd zou worden omdat er toen ook niet zeker was of de laatste wedstrijd van het seizoen in Francorchamps door zou gaan. Omdat deze wedstrijd in Assen ook meetelde voor het Belgisch Kampioenschap moest er dus met meer concurrentie gestreden worden.

In de trainingen verliep alles goed, de KawaÕs zijn snel en sturen goed. Erik reed zich naar een 11e startplek, Mile 23e, de gastrijder Paul Mooijman 25e. Paul had duidelijk moeite met de overstap van de Superstock-1000cc motor met veel vermogen, naar een Supersport 600cc motor, waarmee je de snelheid uit de bochten moet halen. Onder perfecte weersomstandigheden, 25 graden, werd er zondag gestart. Erik had niet zÕn beste start en bovendien lukte het niet echt om naar voren te rijden, dus finishte hij als 13e. Na een slecht trainingsresultaat was er voor Mile en Paul de taak om in de wedstrijd punten te scoren. Mile reed nog in de laatste ronde van de 16e naar de 14e plek en Paul bleef net buiten de punten met een 16e plaats.

Goed resultaat boekte de Saveko-KawasakiÐrijder Didier van Keymeulen met een 3e plek; hij was in gevecht met Veneman en Hanson om de ereplaatsen, maar door olielekkage moest hij ze voorlaten. Didier rijdt met door Mile Pajic getunde blokken en werd dit weekeinde door Mile geholpen met de afstelling van de motor. Dit is een leuke opsteker voor het WK in Itali‘ volgend weekeinde.

Onze volgende en laatste race dit seizoen is 19 oktober in Francorchamp, Belgi‘.