DSB: Stuart Voskamp 10de in Assen

83

Zondag 21 september vertrok er weer een overvolle bus met vijftig enthousiaste fans richting Assen om Stuart z’n prestaties van dichtbij te bekijken.

Stuart had zich de zaterdag ervoor op een 21e plek gekwalificeerd, ruimte genoeg dus om zich een flink aantal plaatsen naar voren te werken. De weersomstandigheden op deze zondag waren perfect, een heel welwillend zonnetje met zo’n 22 graden; geen zorgen dus dat het tijdens de wedstrijd alsnog met bakken uit de lucht zou komen.Barry Veneman startte vanaf pole position, direct gevolgd door de Zweed Jan Hanson en de Belg Didier van Keymeulen. Stuart had een prima start en kwam na de eerste ronde direct als 15e door. In de volgende twee ronden klom Stuart op via een 14e en een 13e positie door naar de 12e plek waar hij 5 ronden bleef rijden. Ten slotte wist hij op een 10e positie te komen waar hij tot het eind van de race zou blijven rijden, met een uiteindelijk beste tijd van 1:25.367! Een uitstekende plek dus, zeker gezien zijn startpositie aan het begin van de race.

Al met al konden de familie Stuart en de vele fans op een uitstekende racedag terugkijken en er kan met veel vertrouwen naar de volgende wedstrijd uitgekeken worden!

Voor meer informatie: www.gostuart.nl