DSB: Stuart Voskamp IDM 600 Lausitzring

100

Om zich goed op de komende EK600 SuperSport wedstrijd voor te bereiden heeft Stuart Voskamp ervoor gekozen om Tolbert links te laten liggen en een wedstrijd mee te doen in het Open Duits kampioenschap op de Lausitzring.

Stuart vertelt: ÒZaterdag begon het offici‘le IDM weekend, twee kwalificatie trainingen, net als in Nederland.
Het niveau in Duitsland ligt erg hoog, maar SS 600 is daar niet zo druk bezet, er rijden slechts 34 man mee tijdens IDM wedstrijd op de Lausitzring. Met een aantal aanpassingen aan de set-up noteerden we tijdens de 1e kwalificatie een tijd van 1:49,9 goed voor een 24e tijd. Op zich wel tevreden met het rijden, maar nog niet helemaal met de motorfiets. Er werden tussen de trainingen door nog meer aanpassingen gemaakt en nog even nieuw rubber gemonteerd. Resultaat, een snelste tijd van 1:48,2 goed voor een 22e tijd. Niet veel vooruitgang in plaats, maar een grote stap voorwaarts in afstelling.Micheal Schulten start zondag vanaf pole position, met een tijd (schrik niet) 1:43,7. Het mag dan ook wel gezegd worden dat deze tijd slechts enkele tienden verwijderd is van de baan record met een SS600 en dat Micheal 1,4 seconden los staat van nr 2. Wij staan dus gemiddeld zoÕn 3 seconden achter de leiders, voor het eerst op deze baan, helemaal niet verkeerd.Ó

De wedstrijd
Vlak voor de wedstrijd kwam het water met bakken uit de hemel. Donnerwetter! Iedereen vertrok op full wet banden en de Duitsers zijn dit duidelijk niet gewend, want iedereen ging als een natte-krant van start. Na de eerste ronde was Stuart opgeklommen van de 22e naar de 14e plaats, en in dit tempo zou hij met gemak de top 10 binnen zijn gereden! Door het vele opspattende water op de LausitzRing (veel meer dan het asfalt op Assen) kreeg Stuart last van een nat vizier aan de binnenkant. Hierdoor kwam hij bij het aansturen van een langzame bocht op de witte lijn terecht, en een schuivertje was het gevolg…..

Gelukkig niks ernstig, alleen wat kuipschade. In diezelfde ronde werd er een code Rood gegeven, er waren dus meerdere rijders die last hadden van de aanwezige nattigheid. Stuart heeft besloten om niet aan de herstart deel te nemen, z’n rechter clip-on was te veel beschadigd.

Ondanks het schuivertje in de race kunnen vader en zoon Voskamp terugkijken op een erg goed raceweekend! Stuart heeft veel kunnen leren van het Duits kampioenschap, heeft een lekker wedstrijdritme opgebouwd en is perfect voorbereid op de komende wedstrijden!
www.gostuart.nl