DSRA Opstapdag: Ervaar zelf wat het is om passagier te zijn in een race-zijspan

431
team-streuer
Team Streuer - Schleiz | foto© Henk Teerink

Op zaterdag 5 oktober 2019 is het weer zover, dan organiseert de DSRA de jaarlijkse zijspan ‘opstapdag’. Tijdens deze dag stelt de DSRA geïnteresseerden in de gelegenheid om te ervaren wat het is om passagier te zijn in een race-zijspan.

Bij de opstapdag zullen verschillende Nederlandse en Duitse zijspanteams aanwezig zijn met hun F1 of F2 zijspan. Het evenement zal plaatsvinden op het PVI Circuit in Lelystad. Aanvangstijdstip is 10:00 uur en de dag wordt voor de opstappers rond 14:00 uur afgesloten.

Met de opstapdag hoopt de DSRA mensen enthousiast te maken voor deelname aan de DSRA licentiecursus. Deze cursus wordt gehouden aan het begin van 2020 en bestaat uit een theorie- en praktijkdag. Daarna volgen in maart twee circuitdagen op het circuit Val de Vienne in Frankrijk, waarbij getraind zal worden met verschillende internationale teams. Indien je deze cursus met goed gevolg hebt doorlopen kun je de wegracelicentie aanvragen bij de KNMV, met deze licentie kun je deelnemen aan het ONK.

Indien je daadwerkelijk geïnteresseerd bent in het volgen van de licentiecursus is de opstapdag als eerste kennismaking een niet te missen gelegenheid.

Het aantal beschikbare plaatsen is beperkt. Daarom selecteert de DSRA uit de ontvangen aanmeldingen de personen die een uitnodiging krijgen voor de opstapdag. Deze uitnodiging ontvang je rond 23 september.

Voor mensen die geïnteresseerd zijn om de rijderslicentie te halen is er de mogelijkheid om met het DSRA Experience zijspan te rijden. Indien je van deze mogelijkheid gebruik wenst te maken kun je dit via de mail kenbaar maken. Frank Remmé, voorzitter van de DSRA, zal vervolgens contact met je opnemen om de mogelijkheden te bespreken.

Voor deelname aan de opstapdag is het dragen van een integraalhelm, lederen motorkleding, stevige schoenen en een rugprotector verplicht! Aan de kleding en het schoeisel mogen geen scherpe delen zitten die het zijspan kunnen bekrassen. Voor de zekerheid adviseert de DSRA om sneakers mee te nemen mocht er besloten worden dat het schoeisel het zijspan kan beschadigen. Deelnemers die de kledingvoorschriften negeren kunnen door de DSRA worden geweigerd.

Van deelnemers aan de opstapdag wordt een vergoeding van €25,- gevraagd. Deze vergoeding dient (gedeeltelijke) ter dekking van de kosten van de deelnemende teams. Deelname is mogelijk vanaf vijftien jaar en na ondertekening van een aansprakelijkheidsverklaring. Ouders van deelnemers jonger dan achttien jaar dienen de aansprakelijkheidsverklaring mede te ondertekenen.

Wil je meedoen aan deze opstapdag?
Stuur dan een e-mail aan [email protected] met daarin opgenomen: naam, adres, woonplaats, geboortedatum, telefoonnummer, e-mailadres en een duidelijke motivatie met welk doel je naar de opstapdag komt.

Let op: krijg je binnen één week geen bevestiging-mail, dan is de aanmelding niet goed binnengekomen en moet je je opnieuw aanmelden.

Bekijk je Racesport.nl op je mobiel, download dan nu de nieuwe Racesport.nl App