Dubbelzege voor Neukirchner op Salzburgring

51

Max Neukirchner behaalde in de twee Superbike races die in het IDM op de Salburgring gereden werden de overwinning. Gunter Knobloch pakte de dubbel in de Supersport klasse en in de 125cc was het Jonas Folger die de overwinning pakte. De Adac junior cup werd gewonnen door Toni Finsterbusch.

IDM Superbike
De eerste race werd na 13 ronden in bijna 18 minuten gewonnen door de eveneens in het WK Superbike actieve Max Neukirchner voor Martin Bauer en Werner Daemen. Beste Nederlander werd Allard Kerkhoven die ruim 40 seconden achter Neukirchner als 17e over de finish kwam. Kerkhoven’s teamgenoot Leon Bovee kwam als 19e over de streep en Peter Politiek was de hekkensluiter en kwam als 23e over de finish.

Ook de tweede race werd gewonnen door Neukirchner maar nu waren het MV Agusta rijder Jörg Teuchert en Bauer die ook op het podium mochten klimmen. De beide Oliviera Suzuki rijders zaten erg dicht op elkaar maar het was Leon Bovee die net geen puntje akte door als 16e over de finish te komen. Allard Kerkhoven volgde op 0,109s. Peter Politiek kwam deze keer als 22e over de finish.

Uitslag Race 1 » | Uitslag Race 2 » | Stand »

IDM Supersport
Gunter Knobloch domineerde op zaterdag de Supersport klasse op de Oostenrijkse Salzburgring. In de eerste race kwamen ook Herbert Kaufmann en Seastien Diss op het podium terwijl landgenoot Swen Ahnendorp net misgreep en op 0,120 achter Diss over de finish kwam.

In de tweede race waren het ook nu weer Kaufmann en Diss die het podium samen met Knobloch mochten betreden maar Ahnendorp zag helaas ook Philipp Hafeneger nog langs komen en werd uiteindelijk vijfde op 2,5s achter de winnaar.

IDM 125

Jonas Folger wist de 125cc race met een miniem verschil van 0,008s te winnen voor Abbink-Bos rijder Georg Fröhlich. Het tweetal had ruim negen seconden voorsprong op Marvin Fritz. Jasper Iwema wist netjes vijfde te worden terwijl ook voor Ernst Dubbink (10e), Roy Pouw (14e) en Kevin Valk (15e) punten waren weg gelegd. Joop Timmer greep net naast de punten en werd 16e terwijl Fredrik Karlsen, van het Nederlandse Estem Racing de finish als 18e passeerde.

Uitslag » | Stand »

ADAC Junior Cup
Toni Finsterbusch wist de felbevochten junior Cup winnend af te sluiten voor Luca Grünwald en Sebastian Skibbe. Beste Nederlander werd Joey den Besten die als 18e geklasseerd werd. Verder kwam ook Pepijn Bijsterbosch aan de finish en wel als 21e. Kevin van Leuven en Thomas van Leeuwen kwamen beiden niet aan de finish.