Ducati Challenge op het ‘stratencircuit’ van Schleiz

614
ducati-challenge-schleiz

In het weekend van 27 t/m 29 augustus reisde een kleine afvaardiging van de Ducati Challenge af naar Schleiz in Duitsland. Een bijzonder circuit, een stratencircuit, niet zoals je misschien verwacht door de dorpen heen, maar midden door de maisvelden en het bijzondere heuvellandschap.  Een uitdagende maar gave baan!

De rijders rijden in dezelfde klasse als de Pro Thunder van ART motor, twee groepen die al vaker samen rijden en zeker aan elkaar gewaagd zijn. Trainen op vrijdag om de baan te verkennen en kwalificaties op zaterdag. Na de kwalificaties is Bart Bongers op zijn Panigale V2 de snelste van de mannen voor de Ducati Challenge, na een jaartje afwezigheid is hij er weer vol bij! Op twee vinden we Jarno Fredriks, aangemoedigd door zijn vader die nooit laat afweten als vertrouwd gezelschap, en op drie Sander van der Wal.  Ook mee naar Schleiz waren onze trouwe Theo Kerssens, Wim van Reeuwijk, Gert-Jan Polman en David Hobo.

Het begon allemaal met een natte baan, regenbanden er onder, toch weer droog, slicks…maar toen de mannen net de baan op waren kwam de regen weer….in dit mooie heuvellandschap is het vaak lastig te voorspellen. Dus de eerste dag flink wat gewissel met banden. Gelukkig werd het gaandeweg het weekend wel iets droger en zagen we volop foto’s van Duitse gezelligheid in het zonnetje op de tribunes. En niet te vergeten de worstenbroodjes die Bakker Bart altijd verzorgd tijdens race weekenden.

Op zondag volgende twee races, temidden van de Duitse racematen op de baan en zelfs met een Duitse gastrijder die het wel een mooi idee vond om voor het podium te strijden als Ducati rijders onder elkaar. Altijd welkom!
Jarno laat zijn ervaring en jonge gedrevenheid zien en rijdt in een mooie race naar de eerste plek. Op een verdiende tweede plaats Sander van der Wal, nog maar een paar jaar bij de Challenge maar al veel ervaring op gedaan! En op drie Bart Bongers, terug van weggeweest en direct een podium plek. En dat beloofd met een mooie beker naar huis, want daar zijn die Duitsers goed in.

Na een rustpauze met uitzicht op de bochtige baan, energie drankje en een worstenbroodje, volgt einde middag de tweede race. Sander en David gingen helaas niet van start, maar de andere rijders gingen weer de strijd aan met hun Duitse collega’s van de Pro Thunder. Na een spannende strijd met elkaar wint ook nu Jarno de race, op twee Gert-Jan Polman die het uitvallen in race 1 hiermee goed compenseert, hij maakte er een mooie inhaalstrijd van en die werd dus beloond. Op drie wederom Bart die Wim van Reeuwijk nog net wist voor te blijven. Ook Theo reed een goede race maar kon helaas door een technisch mankement niet uitrijden. Zoals Gert-Jan zei “het was rijden in een compleet andere wereld”, niet een klassieke race baan maar racen tussen de maisvelden, blijft een bijzonder circuit.

Dit jaar kende door de Corona wederom geen volledige kalender, maar in samenwerking met Ducati Club Nederland hopen we volgend jaar weer een mooie en uitdagende kalender te kunnen presenteren. Wil je op de hoogte worden gehouden en in het najaar de plannen al horen? Mail dan naar [email protected] of kijk op www.ducatichallenge.nl


Racesport.nl Supporter


Bent u een trouwe bezoeker van deze website, wilt u het werk van het Racesport.nl redactieteam mede ondersteunen en daarnaast ook nog eens regelmatig kans maken op fantastische prijzen?

Word dan nu Racesport.nl supporter. Meer info: www.racesport.nl/supporter