Ducati: Jorge Lorenzo blijft een optie voor 2021

41
ducati-corse
Ducati Corse General manager Gigi Dall'Igna | foto© Ducati Corse

Jack Miller is in 2021 zeker van een plaats in het Ducati Team, maar wie wordt de tweede coureur binnen het team na dit seizoen? Blijft Andrea Dovizioso of kiest Ducati voor Francesco Bagnaia, Johann Zarco of…….Jorge Lorenzo, die volgens Ducati Corse General manager Gigi Dall’Igna nog steeds als een serieuze optie gezien wordt.

Dat Ducati geen haast heeft met het vastleggen van haar tweede MotoGP coureur voor 2021en de teamgenoot van Jack Miller is al maanden geen geheim meer. Maar er komt nu toch schot in de zaak zo liet Ducati teammanager Davide Tardozzi vrijdag op de Red Bull Ring weten. Na afloop van de tweede Grand Prix op het Oostenrijkse circuit zal Ducati de knoop doorhakken en beslissen of men het na dit seizoen aflopende contract met Andrea zal verlengen of dat men kiest voor een andere optie, kortom over iets meer dan een week zal er duidelijkheid zijn wat betreft de tweede coureur voor 2021 en de teamgenoot van Jack Miller binnen het Ducati Team.

Voor Andrea Dovizioso geen nieuws, zo liet de 34-jarige Italiaan vrijdagmiddag tijdens zijn media debrief op de Red Bull Ring de media weten. Dovizioso hield zijn lippen echter stijf op elkaar als het om zijn toekomstplannen gaat.

Update: Inmiddels is zaterdagmiddag op de Red Bull Ring bekend geworden dat Dovizioso zelf de knoop heeft doorgehakt en heeft besloten zijn aflopende contract niet te zullen verlengen en na dit seizoen afscheid te nemen van Ducati.

 

Iemand die dat niet deed was Gigi Dall’Igna, de Ducati Corse General manager vertelde zaterdagochtend dat men naast het aanblijven van Dovizioso nog een aantal serieuze opties heeft. Zo zijn Francesco Bagnaia, Johann Zarco volgens de Ducati baas twee opties maar is ook Jorge Lorenzo ook nog steeds een serieuze optie. Met name de naam van Lorenzo kan als verrassend gezien worden, immers een aantal weken terug werden de geruchten over een eventuele terugkeer van de Spanjaard nog door de Ducati topmensen afgedaan als een grote fabel.

Ook noemde Gigi Dall’Igna de namen van Jorge Martin en Enea Bastianini. Beide huidige Moto2 coureurs zouden dan bij Pramac Racing ondergebracht worden. Martin lijkt al enige tijd zeker van een plaats binnen de Ducati familie, deze officiële aankondiging lijkt nog slechts een kwestie van tijd. Bastianini zal echter nog even geduld moeten hebben, zijn komst lijkt af te hangen van welke keus Ducati zal maken wat betreft de tweede coureur binnen het Ducati Team.

 

Handige links myWorld Motorrad Grand Prix von Österreich 2020:

Tijdschema en volledige uitslagen
Waar te volgen op TV
Fotoverslag
Bent u een trouwe bezoeker van deze website, wilt u ons werk mede ondersteunen en daarnaast ook nog eens regelmatig kans maken op fantastische prijzen?
Word dan nu Racesport.nl supporter. Middels een vrijwillige bijdrage van minimaal € 15,00 mag u zich met recht een trouwe Racesport.nl supporter* noemen. Als Racesport.nl supporter ondersteunt u niet alleen het werk van de Racesport.nl redactie maar dingt u ook nog eens regelmatig mee naar fantastische prijzen. De acties hiervoor en uitslagen hiervan worden vanaf nu uitsluitend en exclusief middels een speciale Racesport.nl supporters nieuwsbrief gepubliceerd en bekend gemaakt.
Ook Racesport.nl supporter worden? Dat kan via de volgende betaallink:  ING – Betaalverzoek 

* Racesport.nl bezoekers betalen minimaal € 15,00 en zijn daarmee een seizoen lang als Racesport.nl supporter verbonden aan de site. In januari ontvangt u automatisch een e-mail met de vraag of u zich opnieuw voor een seizoen wilt aanmelden.
Bij betaling graag uw e-mailadres vermelden waarop u de nieuwsbrief wenst te ontvangen. Een e-mail sturen naar office@racesport.nl kan ook.

Bekijk je Racesport.nl op je mobiel, download dan nu de nieuwe Racesport.nl App