Dutch Minibike Championship van start in 2023

1368
ohvale-gp-0-160

Alle pocketbikes importeurs, de Ohvale importeur en RAP-Holland slaan de handen ineen en starten in 2023, als nieuwe organisatie, het Dutch Minibike Championship (DMC).

De volgende klassen kunnen deelnemen:
– Junior A / minibike Bambino
– Junior B
– Junior C / Open 50
– Ohvale 110
– FIM Minigp Netherlands Series
– Ohvale 160 / 190

Voorts zullen er bij bepaalde evenementen ook opstap mogelijkheden zijn.

Bij het Dutch Minibike Championship is het ook mogelijk om met een dag-licentie deel te nemen, zodat de opstap mogelijkheden laagdrempelig zijn.

Door de samenwerking behouden een aantal klassen hun bestaansrecht en ontstaat er een compleet traject voor breedtesport en voor de rijders die willen doorgroeien naar de topsport.

De FIM MiniGP Netherlands Series zal worden uitgebreid met een extra klasse, namelijk de Ohvale GP-2 190. Dit zal nog niet in 2023 gebeuren, planning is 2024.

De FIM gaat de volgende klassen hanteren vanaf 2023:

  • MiniGP 160 van 10 – 14 jaar
  • MiniGP 190 van 12 – 16 jaar

Op dit moment is de organisatie druk met het samenstellen van de kalender en de voorbereidingen voor 2023.

Voor meer informatie of interesse om deel te nemen aan de competitie of de FIM MiniGP World Series Netherlands kijk dan snel op nk-minibike.nl.Racesport.nl Supporter


Bent u een trouwe bezoeker van deze website, wilt u het werk van het Racesport.nl redactieteam mede ondersteunen en daarnaast ook nog eens regelmatig kans maken op fantastische prijzen?

Word dan nu Racesport.nl supporter. Meer info: www.racesport.nl/supporter