Eduard Troost wint knotsgekke ONK SuperCup 600 race in Assen

402
eduard-troost
Eduard Troost voor Ivar Doornbos | foto© Jan Timmerman

Eduard Troost is zaterdagmiddag op het TT Circuit Assen winnaar geworden van de vierde ONK SuperCup 600 race van het seizoen. De coureur uit Staphorst was het snelst in een ‘knotsgekke’ wedstrijd voor Ivar Doornbos en Rein Saris.

Alvorens de race zaterdagmiddag om 15:00 uur van start ging werden er eerder op de dag twee kwalificaties verreden. Tijdens deze sessie wist Nick Vlaar de snelste rondetijd op de klok te zetten en de pol voor zich op te eisen. Jeroen Hilster kwalificeerde zich als tweede gevolgd door Frank Nieman, Eduard Troost en Joey Louwes.Voor de als derde gekwalificeerde Nieman verliep de dag echter allesbehalve naar wens. De Nieman Racing coureur kwam namelijk in de eerste kwalificatie hard ten val. De Staphorster liep daarbij een handblessure op waardoor zijn dag erop zat en in de kwalificatie niet meer van start ging. Hetzelfde gold voor de als negentiende gekwalificeerde Selwin Hamden, de Racing Team Edwin Ott Motoren coureur moest het ook voor gezien houden na de eerste kwalificatie.

Race
Bij de start van de race was het droog op het TT Circuit Assen en was het de vanaf de pole vertrokken Nick Vlaar die de leiding nam voor Eduard Troost en Jeroen Hilster. Maar in de derde ronde vielen de eerste regendruppels naar beneden, het begin van een knotsgekke wedstrijd.

Vooraan het veld wisselen de eerste drie van positie maar na een paar ronden gaat de ene na de andere coureur onderuit, er volgen vele gele vlag situaties en de verschillen in rondetijden zijn ineens gigantisch. Droge delen afgewisseld met kletsnatte delen van het TT Circuit Assen zorgen voor enorme verschillen.

Er komen uiteindelijk slechts elf coureurs aan de finish waarvan Troost als winnaar over de finish komt voor Ivar Doornbos en Rein Saris.

Hilster passeerde op 37 seconden van de winnaar als vierde de eindstreep gevolgd door Joris Lentfert, Louis van Wijhe, Rick Kooistra, Patricia Kok, Anne van Gaalen en Bertus Folkertsma.

De vanaf de pole vertrokken Vlaar was één van de vele uitvallers.

 

Handige links OW Cup Assen 08-06-2019:

Tijdschema en volledige uitslagen
Fotoverslag

Bekijk je Racesport.nl op je mobiel, download dan nu de nieuwe Racesport.nl App