Eén dode en vier gewonden bij ongeval tijdens Bikers Festival Francorchamps

38728
spa-francorchamps
Ongeval Spa-Francorchamps | foto© Gerrie Stevens

Het Bikers Festival Francorchamps is zondagmiddag ontsiert door een vreselijk ongeval. Bij het ongeval, dat plaatsvond op de startgrid van de GP Parade, kwam een 84-jarige Duitse deelnemer om het leven en raakten vier andere motorrijders gewond.

Het circuit van Spa-Franchorchamps stond de afgelopen dagen in het teken van de eerste editie van het Bikers Festival Francorchamps, de opvolger van de bekende Bikers Classic.

Vele grote en bekende namen uit de racerij waren de afgelopen dagen aanwezig tijdens het evenement. Eén van de hoogtepunten van het evenement was de GP Parade met als deelnemers o.a. Giacomo Agostini, Didier de Radiguès, Wayne Gardner, Barry Baltus en Michael Dunlop.

Uitgerekend tijdens deze GP Parade ging het zondagmiddag vreselijk mis tussen La Source en de Radillon. Toen de groep daar stond, reed een achteropkomende motorrijder op de groep in. Volgens de eerste berichten zou de man amper of niet geremd hebben. De klap was enorm. De 84-jarige motorrijder overleefde het niet. Hij zou mogelijk onwel geworden zijn op de motor. Naast de om het leven gekomen motorrijder raakten ook nog eens vier andere deelnemers gewond. Hoe ernstig deze verwondingen zijn is niet bekend gemaakt.

Ondanks dat er geen namen vrijgegeven zijn van de vier gewonden waren geen van de bovengenoemde ‘bekende’ namen betrokken bij het incident, zij stonden allen vooraan het startveld terwijl het ongeval op de laatste startrijen plaatsvond.

De 84-jarige Duitser nam voor de negentiende keer deel aan het evenement dat voorheen te boek stond als de Bikers Classic.Op maandagochtend de wekelijkse Racesport.nl nieuwsbrief ontvangen? Uw e-mailadres invullen en op de ‘inschrijven’ button klikken is voldoende. 

                         Vrijwillige bijdrage                     

Bent u een trouwe bezoeker van deze website, bent u tevreden met het door ons gebrachte gratis te lezen motorsportnieuws en wilt u het werk van het Racesport.nl redactieteam mede ondersteunen?

Dat kan d.m.v. een vrijwillige bijdrage via de betaallink ‘vrijwillige bijdrage Racesport.nl’ of door een bijdrage over te maken naar het volgende bankrekening nummer:

NL31 BUNQ 2035 9539 44 t.n.v. ES Event & Sports Promoter, onder vermelding van ‘vrijwillige bijdrage Racesport.nl’