Een effectieve website bouwen voor je motorsport activiteiten

184
website-bouwen

Een website is jouw online aanwezigheid in de wereld. Een goed ontworpen website kan nieuwe fans, sponsors en meer aantrekken. Je website updaten of zelfs een nieuwe website, hoeft geen fortuin te kosten en is gemakkelijker te bouwen dan je misschien denkt.

Een website bouwen voor jouw motorsport

Probeer bij het maken van een nieuwe (team) website na te denken over het belangrijkste doel van jouw online aanwezigheid en denk na over vragen als:

 • Waarom hebben we een website nodig?
 • Wat is de bedoeling?
 • Met wie proberen we te communiceren?

Door deze vragen te beantwoorden, kun je een eenvoudig plan maken dat ervoor zorgt dat de website functioneel is en voldoet aan de behoeften van jullie publiek.

Dit is ook een goed moment om na te denken over wie verantwoordelijk zal zijn voor de website en hoe vaak de site zal worden bijgewerkt.

De website hosten
Er zijn honderden websites waarmee je een eigen site kunt bouwen, WordPress wordt vaak gebruikt. De meeste topsites zijn gebaseerd op WordPress vanwege de hoge functionaliteit en het gebruiksgemak.

Het is gratis om een ​​WordPress webshop te maken en er zijn meerdere sjablonen beschikbaar om de site rond te bouwen. WordPress heeft ook een volledige reeks diepgaande handleidingen en tutorials om aan de slag te gaan.

Uw domein kiezen – motor gerelateerde domeinnaam
Uw domein is het webadres dat mensen gebruiken om uw site online te vinden. Het moet de naam van je team zijn of van jou als rijder, of indien nodig een verkorte versie, en moet zo eenvoudig mogelijk worden gehouden. Het webadres kan worden afgedrukt op folders, kleding en meer, dus zorg ervoor dat je iets kiest dat niet te lang is.

Houd er rekening mee dat het door jou gekozen domein door een ander bedrijf kan worden ingenomen, dus het is altijd goed om een ​​paar verschillende opties af te spreken.

Je kunt een domeinnaam kopen bij hosting sites, zoals WordPress en Wix, maar vergeet niet dat er meerdere providers zijn.

Tips voor een website

 • De website moet duidelijk en eenvoudig te gebruiken zijn. Zorg er altijd voor dat de inhoud gemakkelijk te lezen is
 • Voeg links naar sociale media toe aan de boven- of onderkant van elke pagina, zodat mensen je team of jou als rijder kunnen vinden en volgen op de sociale mediakanalen
 • Ga aan de slag met performance marketing en betaal niet te veel voor de marketing
 • Gebruik altijd afbeeldingen met een hoge resolutie en team logo’s waar mogelijk, dit voorkomt dat afbeeldingen korrelig en korrelig overkomen
 • Zorg ervoor dat de ‘Contact’ -pagina up-to-date is, zodat mensen contact kunnen opnemen met vragen
 • Er bestaat niet zoiets als teveel testen! Vraag anderen om eerlijke feedback over  eventuele wijzigingen die je op de site aanbrengt. Hoe meer mensen nieuwe wijzigingen bekijken en testen, hoe beter de customer journey wordt en hoe de site wordt weergegeven in verschillende browsers en op verschillende apparaten.
 • Bezoek de websites van andere teams/ rijders en let op de functies waarvan je denkt dat ze goed werken en er goed uitzien
 • Controleer of de website goed werkt op een telefoon of tablet. De meeste mensen hebben toegang tot internet via hun smartphone en zullen je site snel verlaten als deze niet goed werkt op mobiele apparaten
 • Denk aan kleurenschema’s. Limoengroen is misschien een van je team kleuren, maar het werkt niet goed als achtergrond- of tekstkleur

Racesport.nl Supporter


Bent u een trouwe bezoeker van deze website, wilt u het werk van het Racesport.nl redactieteam mede ondersteunen en daarnaast ook nog eens regelmatig kans maken op fantastische prijzen?

Word dan nu Racesport.nl supporter. Meer info: www.racesport.nl/supporter