Op het TT Circuit van Assen werd vanavond gestreden als nooit tevoren. Zoals in iedere race ging het om de eer maar daarnaast werd er ook nog eens gestreden voor een goed doel.

Vijftig kinderen met een chronische ziekte reden een sponsorrace voor de stichting “Doe een wens”. Dit is een stichting die wensen vervuld van ernstig zieke kinderen met een levensbedreigende ziekte. Kinderfysiotherapeut Harrie Jan Keizer had de 50 deelnemers weten te motiveren om zich in te spannen tot en met.
Keizer is in Assen een van de drijvende krachten achter Fitkids, een groep jongeren van valide een invalide jongeren die samen sportief bezig willen zijn en niet op een revalidatiecentrum maar in een regulier buurthuis of sportschool om de integratie te bevorderen. Het project wordt ondersteund door artsen voor kinderen, een initiatief van alle kindergeneeskundigen uit de academische ziekenhuizen van ons land.

Het idee om een Sponsorrace te houden kwam uit de groep zelf, de aanleiding was dat we wel eens evenementen houden waarbij jonge kinderen leren omgaan met bijvoorbeeld handbikes, hoe je door een tunnel moet, een heuvel op of een heuvel af dat is dit jaar wat uit de hand gelopen en daarom zijn we nu uiteindelijk samen op het circuit en hebben kinderen op handbikes gereden, maar ook op driewielers of in elektrische rolstoelen.

De kinderen kwamen zelfs met het idee om het geld wat is verzameld terug te geven aan de stichting Doe een Wens. Velen hebben zelf al ervaring met het goede werk wat deze stichting doet en een van de deelnemers die met ons mee sport heeft een hersentumor en kwam zelf met dit idee, wat wij van harte hebben gesteund.

Over de opbrengst zullen we jullie zo snel mogelijk informeren.

Tekst en foto: Harry Haddering (harry@racesport.nl)