Eerste race van de Ducati Challenge tijdens de Ducati Club Races

2506
Manoeuk van Ooijen
Manouk van Ooijen - Ducati Challenge | foto© Henk Teerink

Het mochten vanwege de corona maatregelen nog geen ‘echte’ wedstrijden zijn met podium en bekers, maar onder de noemer ‘oefenwedstrijden’ konden de Ducati Club Races gelukkig wel doorgang vinden dit jaar. En, what’s in a name, de rijders waren dolblij en het werd een prachtig weekend met spannende ‘races’.

Bij de Ducati Challenge gingen ruim 30 rijders van start en zoals we gewend zijn van deze uitdagende klasse, waarin alleen Ducati’s met elkaar de strijd aan gaan een seizoen lang, zag je op verschillende plekken een spannende strijd tussen de rijders. Jongste deelnemer Joost van Thiel die met zijn 26 jaar al 10 jaar deelneemt aan de Challenge (in navolging van vader Chris) nam een duidelijke voorsprong en won de twee races met gezond overwicht. De oefenwedstrijd begon direct spannend toen de vier kopmannen, Joost, de broers Kock en Jarno Fredriks op het scherpst van de snede gezamenlijk de H-bocht in reden, niemand wilde die eerste voorsprong vrijgeven. De broers Harold en Johnny Kock streden met volle passie voor plek twee en drie. En die strijd werd tot in de laatste ronde beslist, toen Johnny net iets meer voordeel had bij het inhalen van achterblijvers en de tweede plek pakte. Jarno wist ze goed in het vizier te houden en eindigde vierde. Gastrijdster Manouk van Ooijen, normaal op Suzuki rijdend, wist wel raad met de Panigale en eindigde na een mooie strijd met Henk van Limpt en Kris Aubert op een achtste plek.

De tweede race aan het einde van de dag was al net zo spannend en onbeslist tot de laatste ronde. Alleen kopman Joost wist ook nu de overwinning al snel veilig te stellen. In de broederlijke strijd tussen Harold en Johnny trok Johnny weer aan het langste eind, maar daar achter kreeg Jarno het nog best lastig met nieuwkomer Paul Kuijpers die uiteindelijk de vierder plek pakte. De Panigale bleek net wat sterker dan de 996 SPS van Jarno.

Ronald van Vliet van Ducati Zaltbommel, in de eerste wedstrijd uitgevallen met motorproblemen met zijn 1098, mengde zich nu met een Monster 1200 in de strijd met Eugene Tangelder, Geert-Jan Schutte en Wilbert van Lith.

Twee spannende races, dolblije coureurs die eindelijk weer van start mochten en sfeervolle Ducati Club Races ondanks het gemis van het publiek.

Volledige uitslagen:  Uitslag race 1 DCR DC   – Uitslag race 2 DCR DC

Op naar de volgende ronde, op 19 en 20 juni gaat de Ducati Challenge van start op Oschersleben en twee weken later op Spa Francorchamps! Er zijn nog plaatsen beschikbaar, kijk voor deelname en informatie op www.ducatichallenge.nl