De FIM en FIM Europe hebben maandag 23 november een eerste voorlopige kalender gepresenteerd voor het seizoen 2021.

Het FIM CEV Repsol seizoen zal in 2021 bestaan uit een achttal raceweekenden waarbij de Moto3 klasse (FIM Moto3 Junior World Championship) alleen tijdens alle acht weekenden in actie zullen komen. Deze klasse maakt namelijk in september een uitstapje naar Italië waar het in actie zal komen tijdens de Grand Prix op het Misano World Circuit Marco Simoncelli.

Het seizoen wordt geopend in het weekend van 25 april in Jerez terwijl het finale-weekend net als de afgelopen jaren zal worden verreden op Circuit Ricardo Tormo in Valencia.

Voorlopige 2021 FIM CEV Repsol kalender (23-11-2020):

  • 25 april: Circuito do Estoril – Estoril
  • 09 mei: Circuit Ricardo Tormo – Valencia
  • 13 juni: Circuit de Barcelona-Catalunya – Barcelona
  • 04 juli: Autodromo Internacional Algarve – Portimão
  • 25 juli: Motorland Aragon – Aragon
  • 18 september: Misano World Curcuit Marco Simoncelli – Miano (alleen Moto3)
  • 17 oktober: Circuito de Jerez-Angel Nieto – Jerez
  • 07 november: Circuit Ricardo Tormo – Valencia

In de Moto3 klasse zullen zo goed als zeker twee Nederlanders vertegenwoordigd zijn, te weten Zonta van den Goorbergh die met zijn eigen SuperB Racing Team aan de start zal verschijnen en Collin Veijer die binnenkort zijn plannen bekend zal maken met welk team hij de overstap zal gaan maken naar deze voor hem nieuwe categorie.

Ook in de Hawkers European Talent Cup zal er weer een Nederlandse inbreng zijn. De jonge Owen van Trigt heeft reeds aangekondigd de stap te gaan maken en ook Justin Fokkert is voornemens om er in 2021 weer bij te zijn. Of er nog meer  jonge Nederlandse talententen in deze klasse van start zullen gaan is nog niet bekend, hierover binnenkort meer nieuws.

 

Handige links Grande Prémio MEO de Portugal 2020:

Tijdschema en volledige uitslagen
Waar te volgen op TV
Fotoverslag

 Bent u een trouwe bezoeker van deze website, wilt u ons werk mede ondersteunen en daarnaast ook nog eens regelmatig kans maken op fantastische prijzen?
Word dan nu Racesport.nl supporter. Middels een vrijwillige bijdrage van minimaal € 15,00 mag u zich met recht een trouwe Racesport.nl supporter* noemen. Als Racesport.nl supporter ondersteunt u niet alleen het werk van de Racesport.nl redactie maar dingt u ook nog eens regelmatig mee naar fantastische prijzen. De acties hiervoor en uitslagen hiervan worden vanaf nu uitsluitend en exclusief middels een speciale Racesport.nl supporters nieuwsbrief gepubliceerd en bekend gemaakt.
Ook Racesport.nl supporter worden? Dat kan via de volgende betaallink:  ING – Betaalverzoek 

* Racesport.nl bezoekers betalen minimaal € 15,00 en zijn daarmee een seizoen lang als Racesport.nl supporter verbonden aan de site. In januari ontvangt u automatisch een e-mail met de vraag of u zich opnieuw voor een seizoen wilt aanmelden.
Bij betaling graag uw e-mailadres vermelden waarop u de nieuwsbrief wenst te ontvangen. Een e-mail sturen naar office@racesport.nl kan ook.

Bekijk je Racesport.nl op je mobiel, download dan nu de nieuwe Racesport.nl App