Eerste WorldSSP pole position voor Perolari in Argentinië, Van Sikkelerus 18e

196
Corentin Perolari - Circuito San Juan Villicum | foto© Yamaha Racing

Corentin Perolari heeft zaterdag zijn eerste pole position behaald in de WorldSSP klasse op het Circuit San Juan Villicum. De Fransman was in de Superpole sessie op het nog steeds vuile circuit het snelst voor Ayrton Badovini en landgenoot Jules Cluzel.

Zaterdag om 13:40 uur lokale tijd, 18:40 uur Nederlandse ging de 25 minuten durende Superpole sessie van start voor de World Supersport klasse op het Circuito San Juan Villicum in Argentinië. Met veel zon en een buitentemperatuur van ruim 30°C waren de weersomstandigheden goed maar de baan was nog steeds glad vanwege het zand.De Fransman Corentin Perolari, die na de vrijdag ook al het snelst was op het Argentijnse circuit, greep pole position met een 1’45.993 voor Ayrton Badovini en landgenoot Jules Cluzel. European Supersport kampioen Kyle Smith klokte de vierde rondetijd voor Lucas Mahias en titelkandidaat Randy Krummenacher. De Zwitser heeft dit weekend de eerste mogelijkheid om het kampioenschap in de wacht te slepen.

De zevende rondetijd kwam op naam van Isaac Viñales met Federico Caricasulo, de andere titelkandidaat en teamgenoot van Caricasulo, op de achtste plaats. Daarachter maakten Christian Stange en Peter Sebestyén de top tien compleet. Jaimie van Sikkelerus was de beste Nederlander met de achttiende tijd, Rob Hartog kwalificeerde zich als twintigste terwijl Glenn van Straalen geen ronden kon rijden vanwege een technisch probleem en daardoor zondag vanaf de laatste plaats zal moeten starten.

De WorldSSP race op het Circuito San Juan Villicum gaat zondag om 14:15 uur lokale tijd, 19:15 uur Nederlandse tijd van start.

 

Handige links Motul Argentinean Round:

Tijdschema en volledige uitslagen
Waar te volgen op TV
Fotoverslag

Bekijk je Racesport.nl op je mobiel, download dan nu de nieuwe Racesport.nl App