De warmup training was om 10 uur en werd verreden onder een stralende zon en lekker warm weer, zowel Loey Litjens als Hugo van de Berg hadden dan ook erg veel zin om te berinnen. Hugo zette een 21e tijd neer in de warmup en Joey de 25e.

De wedstrijd begon om 13.00 uur en de coureurs moesten om 12.45 uur de baan op voor de verkenningsronde, daarna de warmup lap en toen de start, zowel Joey als Hugo waren goed weg en paken gelijk een fors aantal plaatsen winst, Joey kwam na een ronde als 9e door, maar Hugo had in de tweede bocht de pech dat hij laat remde maar dat enkele coureurs dachten dat het nog later kon en daardoor gingen ze met een viertal courers van de baan, gelukkig lag hier asfalt en Hugo kon nog net voor de bandenstapels zijn motor tot stilstand krijgen en weer de baan opgaan, de aansluiting was hij hierdoor kwijt.
Beide coureurs reden een verder heel goede wedstrijd, maar doordat Joey op top duidelijk tekort kwam kon hij zijn 9e plaats niet vasthouden en eindigde op een keurige 14e plek, meer zat er niet in. Hugo begon aan een inhaalrace nadat hij weer op de baan kwam en vond na twee ronden weer aansluiting bij een groep coureurs die hij uiteindelijk allemaal wist te verschalken en eindigde op een 16e plaats net buiten de punten, prima gereden. Een hele goede prestatie van Hugo in zijn debuutwedtrijd in het EK, in totaal deze vier dagen heeft hij 476 km gereden op een niveau waar hij veel van heeft geleerd en dat over twee weken een vervolg krijgt in Croatie op het circuit Ryeka.
Het VarenhofRacing team is heel tevreden huiswaarts gegaan en ook Joey gaf na de wedstrijd aan heel tevreden te zijn met het behaalde resultaat.

1. M. Ranseder
2. A. Magda
3. V. Bittman
4. I. Kalab
5. E. Jerez
6. A. Masbou
7. A. Dˆmalio
8. R. Romboli
9. R. Lacalendola
10. J. Planas
14. Joey Litjens
16. Hugo van den Berg

Groeten Henk van den Berg / Varenhof Racingteam.