Enderlein wint vroegtijdig afgebroken tweede IDM Supersport race, podium voor Kroeze in Oschersleben

269
Kort na de start van de tweede IDM Supersport race in Oschersleben | Foto credit: Tiny Kolsters

Max Enderlein heeft ook de tweede IDM Supersport 600 race in Oschersleben gewonnen. De race werd vanwege een crash in de elfde ronde vroegtijdig afgebroken. Tom Toparis en Sander Kroeze mochten met Enderlein mee naar het podium.

Zondag stond er nog één IDM-race op het programma in Oschersleben en dat was de tweede IDM Supersport 600 wedstrijd. De eerste manche had Max Enderlein, waardoor de regerend kampioen ook weer de leiding in het kampioenschap in handen kreeg. Deze wedstrijd werd overschaduwd door een ernstige valpartij van Dennis Lippert, die bij een crash aan zijn hoofd geraakt werd. Lippert werd in kritieke toestand per helikopter overgebracht naar het ziekenhuis van Magdeburg. Als er meer nieuws is over zijn toestand, dan zullen wij dat uiteraard melden.De eerste startrij werd gevormd door Gabriel Noderer, Enderlein en Tom Toparis. Sander Kroeze was de beste Nederlander op de grid en MGM Yamaha coureur vertrok vanaf de vijfde startplaats. De wedstrijd werd verreden onder goede weersomstandigheden. Enderlein reed bij de eerste doorkomst aan de leiding voor Toparis, Noderer en Kroeze. Guus Boes kende een uitstekende start en kwam achter Martin Vugrinec als zesde door.

Kroeze wist in de tweede ronde Noderer te passeren en het drietal vooraan wist een klein gaatje te slaan naar de achtervolgers. Daarachter kwam Wayne Tessels hard naar voren en wist op te schuiven van de zevende naar de vierde plaats. Tessels en Vugrinec zorgden ervoor dat halverwege de race de kopgroep weer uit vijf rijders kwam te bestaan. De club rijders vooraan werd vervolgens nog groter toen ook Noderer en Daniel Rubin de aansluiting wisten te vinden. Met nog vijf ronden te gaan ging Tessels voorbij aan Kroeze en nam zo de derde plaats over.

Praktisch op datzelfde moment kwamen Noderer, Rubin en Vugrinec gezamenlijk ten val, waardoor er een rode vlag kwam. De race werd niet herstart en de uitslag werd opgemaakt aan de hand van de tiende doorkomst. De winst ging daardoor naar Enderlein voor Toparis en Kroeze. Tessels werd als vierde in de uitslag opgenomen. Omdat we de uitslag over tien ronden werd opgesteld werd Vugrinec vijfde voor Noderer en Rubin. Vasco van der Valk had zich achter de kopgroep opgewerkt naar de achtste plaats en Boes werd negende. Milan Merckelbagh werd vijftiende en Joep Overbeeke werd zevende van de IDM Superstock 600 rijders.

Zondagmiddag staat de Motorsport Arena Oschersleben in het teken van de 8-uurs race voor de WK Endurance.

Handige links IDM Oschersleben 2019:

Tijdschema en volledige uitslagen
Fotoverslag

Bekijk je Racesport.nl op je mobiel, download dan nu de nieuwe Racesport.nl App