Eric Granado wint MotoE race Franse Grand Prix

1581
eric-granado
Eric Granado - Le Mans | foto© motogp.com

Eric Granado heeft zondagmiddag in Le Mans de FIM Enel MotoE World Cup race op zijn naam geschreven. De Braziliaan passeerde na zeven ronden als winnaar de finish terwijl Mattia Casadei en Alessandro Zaccone als tweede en derde werden geklasseerd.

Vanwege het gewijzigde tijdschema op zondag in Le Mans begonnen de FIM Enel MotoE World Cup coureurs niet om 10:00 uur maar pas om 15:30 uur aan hun wedstrijd van de Shark Grand Prix de France. Het voordeel…..om 10:00 uur zondagochtend kwam de regen in Le Mans met bakken uit de lucht, om 15:30 uur trof men een droog Le Mans circuit.

Het werd een race waarin op het scherpst van de snede gereden werd en tot aan de laatste meters niet duidelijk was wie met de zege aan de haal zou gaan. Het was uiteindelijk de vanaf de pole vertrokken Eric Granado die na zeven ronden als winnaar de finish passeerde op 0,252 seconde gevolgd door Alessandro Zaccone en Mattia Casadei die in deze race de derde plaats voor zich opeiste. Even na de finish werd de volgorde van de nummers twee en drie omgedraaid, dit vanwege een penalty voor Zaccone.

Dominique Aegerter moest, na een race waarin hij lange tijd aan de leiding reed, genoegen nemen met de vierde plaats terwijl regerend MotoE in deze race de top vijf completeerde.

Jasper Iwema passeerde in deze race op iets meer dan 37 seconden van de winnaar als veertiende de zwart/wit geblokte vlag.

Racesport Liveblog
Voor meer informatie en details van de sessies gedurende de derde en afsluitende dag van de Shark Grand Prix de France verwijzen we jullie graag naar het Racesport.nl Liveblog: Racesport.nl Liveblog-zondag.