Eugene Laverty en Jonas Folger in 2021 met satelliet BMW in WorldSBK

251
eugene-laverty
Jonas Folger (l) en Eugene Laverty (r) | foto© worldsbk.com

Eugene Laverty en Jonas Folger zullen in 2021 beiden met een BMW aan de start verschijnen in het FIM Superbike World Championship. Dit nieuws heeft BMW Motorrad Motorsport vrijdagochtend middels een officieel persbericht bevestigd.

Naast het BMW Motorrad WorldSBK Team zullen er in 2021 nog twee BMW teams aan de start verschijnen in het FIM Superbike World Championship, twee teams die als satellietteams gaan fungeren voor de Duitse motorenfabrikant.

Eugene Laverty en Jonas Folger zullen als coureurs fungeren en uitkomen voor respectievelijk het RC Squadra Corse team, het Italiaanse team onder leiding van Roberto Colombo (voorheen MV Agusta) en Bonovo Action, het Duitse team waar de ex-MotoGP coureur het afgelopen seizoen onverslaanbaar was in het IDM Superbike 1000 kampioenschap.

Markus Schramm, directeur BMW Motorrad: “De samenwerking met satellietteams is een andere belangrijke stap voor onze betrokkenheid in het FIM Superbike World Championship. Het is geweldig om in 2021 nog twee BMW M 1000 RR machines in het veld te hebben naast de twee motoren van ons fabrieksteam, het BMW Motorrad WorldSBK Team met Tom Sykes en Michael van der Mark als de coureurs. Ik wil de twee satellietteams van harte welkom heten in ons WorldSBK-project Het Bonovo Action team met Jonas Folger is het eerste Duitse team dat zich inschrijft voor het WorldSBK met een Beierse rijder op een Beierse motor. Dat is een bijzondere combinatie. Ik ben ook blij dat Eugene Laverty een integraal lid van onze BMW-familie zal blijven en zijn talent en kennis van BMW-motoren zal toepassen in ons satellietteam RC Squadra Corse, een team dat nieuw is opgezet maar al bekend is in de World Superbike paddock. Ik hoop dat ze allemaal zullen genieten van een succesvol 2021 WorldSBK seizoen.”

Laverty zal naast zijn deelname als coureur in het FIM Superbike World Championship tevens als officieel testcoureur verbonden blijven aan BMW.Bekijk je Racesport.nl op je mobiel, download dan nu de nieuwe Racesport.nl App