Eugene Laverty op pole in Magny Cours, Michael van der Mark zesde

142
eugene-laverty
Eugene Laverty | foto© BMW Motorrad

Eugene Laverty heeft zaterdagochtend op een nat Circuit de Nevers Magny-Cours de pole voor zich opgeëist van de Pirelli French Round. Tom Sykes maakte het succes voor het BMW Motorrad Motorsport WorldSBK Team compleet door zich als tweede te kwalificeren. De laatste plaats op de eerste startrij werd een prooi voor Jonathan Rea.

De Superpole kwalificatie werd zaterdagochtend in Magny Cours verreden onder moeilijke omstandigheden. Kwam de regen tijdens de eerste dag met bakken uit de lucht, zaterdagochtend was het weliswaar droog maar de baan daarentegen was nog wel grotendeels nat.

Eugene Laverty ging het best met de omstandigheden om en noteerde in zijn allerlaatste ronde een tijd van 1’48.644, een rondetijd die voldoende bleek voor de pole en waarmee hij zijn teamgenoot Tom Sykes terugverwees naar de tweede plaats op de tijdlijst.

Jonathan Rea kwalificeerde zich als derde gevolgd door Alex Lowes, Gareth Gerloff, Nederlander Michael van de Mark, Michael Ruben Rinaldi en de in Nederlandse dienst rijdende Loris Baz.

Chaz Davies en Scott Redding completeerden in deze kwalificatie de top tien.

Racesport.nl Liveblog
Een uitgebreider verslag en meer details van deze en alle anders sessie van de tweede dag in Magny Cours is te vinden in de Racesport.nl Liveblog: Racesport.nl Liveblog-zaterdag.

 

Handige links Pirelli French Round 2020:

Tijdschema en volledige uitslagen
Waar te volgen op TV
Fotoverslag
Bent u een trouwe bezoeker van deze website, wilt u ons werk mede ondersteunen en daarnaast ook nog eens regelmatig kans maken op fantastische prijzen?
Word dan nu Racesport.nl supporter. Middels een vrijwillige bijdrage van minimaal € 15,00 mag u zich met recht een trouwe Racesport.nl supporter* noemen. Als Racesport.nl supporter ondersteunt u niet alleen het werk van de Racesport.nl redactie maar dingt u ook nog eens regelmatig mee naar fantastische prijzen. De acties hiervoor en uitslagen hiervan worden vanaf nu uitsluitend en exclusief middels een speciale Racesport.nl supporters nieuwsbrief gepubliceerd en bekend gemaakt.
Ook Racesport.nl supporter worden? Dat kan via de volgende betaallink:  ING – Betaalverzoek 

* Racesport.nl bezoekers betalen minimaal € 15,00 en zijn daarmee een seizoen lang als Racesport.nl supporter verbonden aan de site. In januari ontvangt u automatisch een e-mail met de vraag of u zich opnieuw voor een seizoen wilt aanmelden.
Bij betaling graag uw e-mailadres vermelden waarop u de nieuwsbrief wenst te ontvangen. Een e-mail sturen naar [email protected] kan ook.

Bekijk je Racesport.nl op je mobiel, download dan nu de nieuwe Racesport.nl App