Dit weekend wordt op het Autódromo Internacional do Algarve in Portugal de laatste ronde van het 2020 MotoGP wereldkampioenschap verreden. De warm-up en de drie races zijn zondag in Nederland en België live te volgen via Eurosport. Maar zondag is er voor de echte MotoGP fans iets extra; een extra uitzending met een terugblik op het 2020 MotoGP seizoen.

De 2020 MotoGP wereldkampioen is sinds een week bekend. Team Suzuki Ecstar coureur Joan Mir wist een week geleden op Circuit Ricardo Tormo in Valencia de titelstrijd in zijn voordeel te beslissen, zijn eerste MotoGP wereldtitel te behalen en Suzuki voor het eerst in 20 jaar weer een titel te bezorgen in de koningsklasse.

Maar naast de reeds vergeven wereldtitel zijn er zondag tijdens de Grande Prémio MEO de Portugal nog een tweetal wereldtitels te verdelen, namelijk in de Moto3 en de Moto2 categorie. In de Moto3 klasse zijn er nog drie titelkandidaten, te weten Albert Arenas, Ai Ogura en Tony Arbolino en in de Moto2 klasse maken in theorie nog vier coureurs een kans op de 2020 wereldtitel. Zondagmiddag vanaf 13:20 uur gaan Enea Bastianini, Sam Lowes, Luca Marini en Marco Bezzecchi onderling uitmaken wie zich na afloop van de race tot wereldkampioen mag laten kronen.

Tijdschema zondag: 

  • 10:00 uur: warm-up sessies
  • 12:00 uur: Moto3 race
  • 13:20 uur: Moto2 race
  • 15:00 uur: MotoGP race

Zowel de warm-up sessie als ook alle drie races zijn zondag LIVE te volgen via het vrij toegankelijke Eurosport 1. Het Moto3 en Moto2 commentaar wordt verzorgd door Diederick de Vries en Patrick van den Goorbergh terwijl Frank Weeink en Peter Bom de MotoGP warm-up en race voorzien van commentaar.

Leuk om te vermelden: In de reguliere uitzending is er voorafgaand aan de MotoGP race, die omstreeks 14:20 zal beginnen, een voorbeschouwing op de laatste wedstrijd van het seizoen met daarin o.a. een interview met Petronas Yamaha SRT teammanager Wilco Zeelenberg.

Extra uitzending
Zondagmiddag na afloop van de MotoGP race is er een extra uitzending. Tijdens deze extra uitzending is er een terugblik op het 2020 MotoGP seizoen met hoogtepunten uit alle races, bijzondere momenten, crashes en analyses van Frank Weeink en Peter Bom. Deze extra uitzending is ook te volgen via Eurosport 1.

Handige links Grande Prémio MEO de Portugal 2020:

Tijdschema en volledige uitslagen
Waar te volgen op TV
Fotoverslag

 Bent u een trouwe bezoeker van deze website, wilt u ons werk mede ondersteunen en daarnaast ook nog eens regelmatig kans maken op fantastische prijzen?
Word dan nu Racesport.nl supporter. Middels een vrijwillige bijdrage van minimaal € 15,00 mag u zich met recht een trouwe Racesport.nl supporter* noemen. Als Racesport.nl supporter ondersteunt u niet alleen het werk van de Racesport.nl redactie maar dingt u ook nog eens regelmatig mee naar fantastische prijzen. De acties hiervoor en uitslagen hiervan worden vanaf nu uitsluitend en exclusief middels een speciale Racesport.nl supporters nieuwsbrief gepubliceerd en bekend gemaakt.
Ook Racesport.nl supporter worden? Dat kan via de volgende betaallink:  ING – Betaalverzoek 

* Racesport.nl bezoekers betalen minimaal € 15,00 en zijn daarmee een seizoen lang als Racesport.nl supporter verbonden aan de site. In januari ontvangt u automatisch een e-mail met de vraag of u zich opnieuw voor een seizoen wilt aanmelden.
Bij betaling graag uw e-mailadres vermelden waarop u de nieuwsbrief wenst te ontvangen. Een e-mail sturen naar office@racesport.nl kan ook.

Bekijk je Racesport.nl op je mobiel, download dan nu de nieuwe Racesport.nl App