Eurosport: ReLive MotoGP met Cal Crutchlow

287
cal-crutchlow
Cal Crutchlow | foto© LCR Honda

De Grand Prix van Argentinië op Termas de Rio Hondo staat sinds 2014 op de kalender en de afgelopen zes edities hebben al veel memorabele momenten opgeleverd. Eén van de meest besproken races van het laatste decennium was de Argentijnse Grand Prix van 2018 waarin Cal Crutchlow uitstekend gebruik maakte van de situatie. De LCR Honda-coureur is komende zondag te gast tijdens ReLive MotoGP op Eurosport. 

De nu 34-jarige Crutchlow weet goed de weg op het 4,8 kilometer lange circuit. In 2015 en 2017 finishte hij er al als derde. “Waarom het is, weet ik eerlijk gezegd niet”, antwoordt Crutchlow op de vraag van Eurosport’s MotoGP-commentator Frank Weeink waarom hij zo snel is op Termas de Rio Hondo. “Ik kom er gewoon heel graag en de fans maken er altijd een feest van.” In 2018 finishte Crutchlow andermaal in de top 3 na een bizarre race. Door regen werd de start uitgesteld. Terwijl 23 coureurs van de grid naar de pits verkasten voor een bandenwissel, besloot alleen polesitter Jack Miller te blijven staan. Met vertraging ging de Grand Prix uiteindelijk van start, maar niet voordat wereldkampioen Marc Marquez zijn op de grid afgeslagen Honda moest aanduwen en daarna tegen de rijrichting in zijn startpositie opzocht. Niet alleen deze actie had gevolgen voor Marquez

Crutchlow startte vanaf de tiende plek, maar baande zich een weg naar voren. Samen met Johann Zarco op de Tech3 Yamaha, Suzuki-coureur Alex Rins en Miller op de Pramac Ducati maakte hij er een fraai spektakel van. “Ik had er vertrouwen in. Ik ben nog nooit een race gestart waarin ik dacht dat het een gevecht tussen Marc en mij zou zijn, maar in deze race was dat wel zo”, aldus de Brit.  “Natuurlijk had Marc zijn akkefietje op de grid, maar ik dacht dat het tussen hem en mij zou gaan en dat het lastig zou zijn om door het veld heen te komen.”

 

Crutchlow vertelt uitgebreid over zijn tactiek en over zijn tegenstanders en legt ook uit voor wie zijn ‘Don’t Doubt Me’-uitspraak in het parc fermé bedoeld was.

ReLive MotoGP met Cal Crutchlow wordt zondag 31 mei uitgezonden om 13.30 op Eurosport.

 Bekijk je Racesport.nl op je mobiel, download dan nu de nieuwe Racesport.nl App