Eurosport: ReLive MotoGP met Danilo Petrucci

337
danilo-petrucci
Danilo Petrucci | foto Ducati Corse

Hoewel er vanwege de Coronacrisis geen actuele wedstrijden worden verreden, kunnen motorsportliefhebbers nog steeds terecht bij Eurosport. De sportzender toont elke zondag een bijzondere Grand Prix uit een recent verleden en laat daarbij een hoofdrolspeler zijn eigen verhaal vertellen. Komende zondag vertelt Mission Winnow Ducati-coureur Danilo Petrucci over zijn Grand Prix van Italië van 2019.

De verwachtingen voor de Italiaanse grand prix op het circuit van Mugello waren hoog voor de Ducati-fabriekscoureurs Andrea Dovizioso en Danilo Petrucci. Dovizioso kwam met een achterstand van slechts acht punten op lijstaanvoerder Marc Marquez naar Ducati’s testcircuit, terwijl Petrucci enkele weken eerder in Le Mans zijn eerste podium van 2019 had gescoord. Niet alleen de verwachtingen waren hoog, ook de druk was groot binnen het Italiaanse team, want in 2017 won Dovizioso de Grand Prix van Mugello, een jaar later was het de beurt aan zijn toenmalige teamgenoot Jorge Lorenzo. Petrucci kwalificeerde zich op zaterdag achter Marquez en Fabio Quartararo op een derde plaats als best-geklasseerde Ducati-coureur. Een dag later reed de toen 28-jarige Petrucci een race om nooit te vergeten.

Petrucci vertelt tijdens de Eurosport-uitzending openhartig en zeer eerlijk over het spektakelstuk waarin ook Marquez, Dovizioso en Suzuki-coureur Alex Rins hoofdrollen opeisten.

“Voor de start haalde mijn monteur de bandenwarmers van de banden en terwijl hij naar de lucht keek, zei hij tegen me ‘het is een mooie dag om te winnen in Mugello’”, herinnert een zeer spraakzame Petrucci zich. “Ik keek hem aan en dacht ‘die is dronken’.”

 


Tijdens eerdere ReLive MotoGP-uitzendingen vertelden ook Maverick Viñales (GP van Australië 2018), Francesco Bagnaia (Australië 2019), Johann Zarco (Valencia 2017) en Pol Espargaró (2018) over voor hun zeer gedenkwaardige wedstrijden. Deze uitzendingen zijn terug te kijken op de Eurosport Player.

ReLive MotoGP met Danilo Petrucci wordt zondag 24 mei uitgezonden om 13.00 op Eurosport.

 Bekijk je Racesport.nl op je mobiel, download dan nu de nieuwe Racesport.nl App