Hoewel er vanwege de Coronacrisis geen actuele wedstrijden worden verreden, kunnen motorsportliefhebbers nog steeds terecht bij Eurosport. De sportzender toont elke zondag een bijzondere Grand Prix uit een recent verleden en laat daarbij een hoofdrolspeler zijn eigen verhaal vertellen. Komende zondag vertelt Mission Winnow Ducati-coureur Danilo Petrucci over zijn Grand Prix van Italië van 2019.

De verwachtingen voor de Italiaanse grand prix op het circuit van Mugello waren hoog voor de Ducati-fabriekscoureurs Andrea Dovizioso en Danilo Petrucci. Dovizioso kwam met een achterstand van slechts acht punten op lijstaanvoerder Marc Marquez naar Ducati’s testcircuit, terwijl Petrucci enkele weken eerder in Le Mans zijn eerste podium van 2019 had gescoord. Niet alleen de verwachtingen waren hoog, ook de druk was groot binnen het Italiaanse team, want in 2017 won Dovizioso de Grand Prix van Mugello, een jaar later was het de beurt aan zijn toenmalige teamgenoot Jorge Lorenzo. Petrucci kwalificeerde zich op zaterdag achter Marquez en Fabio Quartararo op een derde plaats als best-geklasseerde Ducati-coureur. Een dag later reed de toen 28-jarige Petrucci een race om nooit te vergeten.

Petrucci vertelt tijdens de Eurosport-uitzending openhartig en zeer eerlijk over het spektakelstuk waarin ook Marquez, Dovizioso en Suzuki-coureur Alex Rins hoofdrollen opeisten.

“Voor de start haalde mijn monteur de bandenwarmers van de banden en terwijl hij naar de lucht keek, zei hij tegen me ‘het is een mooie dag om te winnen in Mugello’”, herinnert een zeer spraakzame Petrucci zich. “Ik keek hem aan en dacht ‘die is dronken’.”

 


Tijdens eerdere ReLive MotoGP-uitzendingen vertelden ook Maverick Viñales (GP van Australië 2018), Francesco Bagnaia (Australië 2019), Johann Zarco (Valencia 2017) en Pol Espargaró (2018) over voor hun zeer gedenkwaardige wedstrijden. Deze uitzendingen zijn terug te kijken op de Eurosport Player.

ReLive MotoGP met Danilo Petrucci wordt zondag 24 mei uitgezonden om 13.00 op Eurosport.

 


Bent u een trouwe bezoeker van deze website, wilt u ons werk mede ondersteunen en daarnaast ook nog eens regelmatig kans maken op fantastische prijzen?
Word dan nu Racesport.nl supporter. Middels een vrijwillige bijdrage van minimaal € 15,00 mag u zich met recht een trouwe Racesport.nl supporter* noemen. Als Racesport.nl supporter ondersteunt u niet alleen het werk van de Racesport.nl redactie maar dingt u ook nog eens regelmatig mee naar fantastische prijzen. De acties hiervoor en uitslagen hiervan worden vanaf nu uitsluitend en exclusief middels een speciale Racesport.nl supporters nieuwsbrief gepubliceerd en bekend gemaakt.
Ook Racesport.nl supporter worden? Dat kan via de volgende betaallink:  ING – Betaalverzoek of door onderstaande QR-code te scannen.* Racesport.nl bezoekers betalen minimaal € 15,00 en zijn daarmee een seizoen lang als Racesport.nl supporter verbonden aan de site. In januari ontvangt u automatisch een e-mail met de vraag of u zich opnieuw voor een seizoen wilt aanmelden.
Bij betaling graag uw e-mailadres vermelden waarop u de nieuwsbrief wenst te ontvangen. Een e-mail sturen naar office@racesport.nl kan ook.

Bekijk je Racesport.nl op je mobiel, download dan nu de nieuwe Racesport.nl App