Eurosport: ReLive MotoGP met Pol Espargaró

311
pol-espargaró
Pol Espargaró - Valencia 2018 | foto© KTM images

Ook nu er door de Coronacrisis geen wedstrijden worden verreden, kunnen de motorsportliefhebbers terecht bij Eurosport. De sportzender toont elke zondag een opmerkelijke Grand Prix uit een recent verleden en laat daarbij een hoofdrolspeler zijn eigen verhaal vertellen. Komende zondag vertelt Red Bull KTM-coureur Pol Espargaró over zijn Grand Prix van Valencia van 2018.

Nadat eerder Alex Rins, Maverick Viñales, Pecco Bagnaia en Johann Zarco hun medewerking verleenden aan ReLive MotoGP, is het komende zondag dus de beurt aan Pol Espargaro. De Spanjaard vertelt Eurosport MotoGP-commentator Frank Weeink vanuit zijn thuisbasis in Andorra over een voor hem én voor KTM historische race. Na een moeizaam seizoen, geplaagd door slepende blessures, piekte de jongste van de twee Espargaró-broers op fantastische wijze en volledig onverwacht tijdens de kletsnatte seizoensfinale in Valencia in 2018. In een zeer incidentrijke race die werd gekenmerkt door vele valpartijen zag de wedstrijdleiding zich genoodzaakt om voortijdig de rode vlag te zwaaien. Ook Espargaró was één van de vele crashers, maar meldde zich wel met een opgelapte KTM bij de herstart. In het tweede wedstrijddeel ronden leverde hij een opzienbarende prestatie, die hem tot tranen ontroerde. In het parc fermé werd hij onder meer opgewacht door zijn hartstochtelijk meelevende broer Aleix, die zelf eerder onderuit was gegleden.

Pol Espargaró: “Het winnen van de Moto2-wereldtitel in Japan was een groot moment, maar na alles wat we hadden meegemaakt in 2018…. Ja, het was het mooiste moment van mijn carrière.”

 

Espargaró vertelt tijdens de Eurosport-uitzending over zijn voorbereiding op het seizoen 2020 en gaat vervolgens uitgebreid in op zijn bewogen Grand Prix-jaar 2018, KTM’s tweede seizoen in de MotoGP. Na de uitzending van de race blikt Espargaró terug op de wedstrijd aan de hand van opvallende momenten.

ReLive MotoGP wordt zondag 17 mei uitgezonden om 13.15 uur.

 Bekijk je Racesport.nl op je mobiel, download dan nu de nieuwe Racesport.nl App