EWC: Bobby Bos op Ducati Panigale V4R van start in 2019 editie Bol d’Or

228
bobby-bos
Bobby Bos - IDM Assen | foto© Jan Timmerman

Bobby Bos zal aan de start verschijnen tijdens de 2019 editie van de Bol d’Or. De start van de Nederlander is op zich al bijzonder, nog bijzonderder is dat Bos samen met Arnaud Friedich en Marko Nekvasil uit zal gaan komen op een Ducati Panigale V4R in de kleuren van het nieuw opgezette HRT 100-Hertrampf Racing Endurance Team.

De 2019 editie van de Bol d’Or kent een primeur. Tot voor kort was er een financiële limiet waardoor het niet toegestaan was om de succesvolle Ducati Panigale V4R te gebruiken in FIM Endurance World Championship – simpelweg omdat er een te hoog prijskaartje hangt aan de straatversie van de Italiaanse machine.De FIM heeft onlangs echter een wijziging van de regelgeving doorgevoerd. Zo heeft men besloten dat alle motorfietsen die gehomologeerd zijn voor het FIM Superbike World Championship nu ook gehomologeerd zijn voor het FIM Endurance World Championship.

Voor Denis Hertramf een reden om zich met zijn HRT 100-Hertrampf Racing Endurance Team in te schrijven voor de 2019 editie van de Bol d’Or. Het in het Duitse Nordhorn gevestigde team, dat fabrieksondersteuning geniet en nauwe communicatie onderhoudt met de raceafdeling van Ducati Corse, heeft zich ingeschreven als permanente deelnemer. Het komende seizoen zal een ontwikkeling jaar worden om vervolgens in het tweede en derde jaar van het nieuwe project te gaan voor topklasseringen.

Tijdens de van 20 t/m 22 september te verrijden Bol d’Or – de openingswedstrijd van het 2019-2020 seizoen – zal het HRT 100-Hertrampf Racing Endurance Team aan de start verschijnen met drie coureurs, te weten de Oostenrijker Marco Nekvasil, de Duitser Arnaud Friedrich en de Nederlander Bobby Bos.

 

Bekijk je Racesport.nl op je mobiel, download dan nu de nieuwe Racesport.nl App