Excuses van Francesco Bagnaia: “Dit had nooit mogen gebeuren”

6983
francesco-bagnaia
Francesco Bagnaia | foto© Ducati Corse

Francesco Bagnaia heeft zichzelf een zeer slecht dienst bewezen. De Ducati Lenovo Team coureur parkeerde in de nacht van maandag op het Spaanse vakantie-eiland Ibiza zijn auto in een sloot. Na het incident bleek bij een blaastest dat de Italiaan iets te diep in het glaasje had gekeken en met 0,87 promille nog te veel alcohol in zijn bloed te hebben. Bagnaia heeft inmiddels zelf een eerste reactie gegeven op de gebeurtenis.

Als MotoGP coureur heb je een voorbeeldfunctie en als MotoGP fabriekscoureur sta je nog meer in de schijnwerpers, daar kan Francesco Bagnaia sinds gisteren over meepraten. Het nieuws dat hij in de nacht van maandag op dinsdag met zijn auto op Ibiza van de weg raakte en in een naastgelegen sloot belandde zou normaalgesproken al nieuws zijn maar het feit dat hij daarbij ook nog eens iet te diep in het glaasje had gekeken zorgde voor een golf aan negatieve reacties.

Lees ook: Pecco Bagnaia betrokken bij verkeersincident onder invloed van alcohol

De 25-jarige Italiaan bleek bij een blaastest na het ongeval namelijk met 0,87 mg/l (nog) te veel alcohol in zijn bloed te hebben. De toegestane limiet in Spanje is 0,25 mg/l.

Bagnaia’s werkgever Ducati Corse heeft nog niet gereageerd op het incident, maar de hoofdpersoon in kwestie zelf heeft zich inmiddels uitgesproken via zijn persoonlijke socialmedia kanalen en heeft een verklaring gepubliceerd in het Italiaans, Engels en zelfs Spaans.

Francesco Bagnaia: “Maandagavond was ik met vrienden op Ibiza voor een feestje gedurende de zomerstop van het MotoGP wereldkampioenschap. Tijdens dit feestje hebben we samen geproost op mijn overwinning tijdens de Dutch TT in Assen. Bij het verlaten van de club, rond 03:00 uur in de ochtend, belandde ik op een rotonde met de voorwielen van mijn auto in een sloot zonder dat daarbij andere voertuigen of mensen betrokken waren. Bij een door de politie afgenomen blaastest bleek dat ik meer had gedronken dan volgens de Spaanse wetgeving is toegestaan. Ik ben praktisch geheelonthouder en dit was een ernstige vergissing die niet had mogen gebeuren. Ik wil bij deze dan ook mijn excuses aanbieden en ik kan jullie verzekeren dat ik mijn lesje geleerd heb. Ga dus nooit achter het stuur zitten en rijden als je gedronken hebt. Dank je wel.”

Wat de verdere gevolgen voor Bagnaia zullen zijn is nog niet bekend, maar dat dit voorval nog een staartje zal krijgen moge duidelijk zijn.Racesport.nl Supporter


Bent u een trouwe bezoeker van deze website, wilt u het werk van het Racesport.nl redactieteam mede ondersteunen en daarnaast ook nog eens regelmatig kans maken op fantastische prijzen?

Word dan nu Racesport.nl supporter. Meer info: www.racesport.nl/supporter