Fabio DiGiannantonio leidt Gresini dubbelslag in FP2 Misano

4
bendsneyder
Bo Bendsneyder | foto© Racesport.nl - Nico Schneider

Fabio DiGiannantonio heeft in de tweede vrije training voor de Moto3 klasse in Misano de snelste tijd neer gezet. De Italiaan was daarbij sneller dan teamgenoot Jorge Martin en landgenoot Enea Bastianini. Bo Bendsneyder kwam ondanks een crash tot de veertiende tijd. 

In perfecte omstandigheden werd de tweede vrije training voor de Moto3 klasse afgewerkt en dat zorgde voor een enorme verbetering in tijden ten opzichte van de ochtendsessie. Romano Fenati voerde lange tijd de ranglijsten aan, maar de Italiaan verloor kostbare trainingstijd door een vervanging van de koppelingsplaten.

Enea Bastianini nam vervolgens de snelste tijd van zijn landgenoot over, maar het was Fabio DiGiannantonio die in de slotfase de snelste man op de baan bleek te zijn. De Del Conca Gresini rijder was al de hele sessie voorin de ranglijst te vinden.

Jorge Martin was de grootste bedreiging voor zijn teamgenoot, maar de Spanjaard kwam net te kort en moest genoegen nemen met de tweede positie. Daarmee hield hij wel Bastianini achter zich. Gabriel Rodrigo zette de vierde tijd op de klokken en Romano Fenati kwam in de slotfase nog terug tot de vijfde tijd. Aron Canet, Joan Mir, Marcos Ramirez, Niccolo Antonelli en Marco Bezzechi maken de top tien vol.

Livio Loi was ook lang binnen de top-tien te vinden, maar de Belg zakte in de slotfase iets terug tot de elfde positie. Daarmee bleef hij Bo Bendsneyder wel drie plaatsen voor. De Nederlander kende halverwege de sessie echter een onschuldige valpartij. De rijder liep hierbij geen blessures op, maar verloor wel kostbare trainingstijd. Uiteindelijk werkte Bendsneyder zich alsnog op naar de veertiende tijd.

 

Handige links Gran Premio Tribul Mastercard di San Marino e della Riviera di Rimini:

Tijdschema en volledige uitslagen
Waar te volgen op TV
Fotoverslag