Fabio Quartararo: Dinsdag kleine medische ingreep aan onderarm

0
fabio-quartararo
Fabio Quartararo | foto© motogp..com

Fabio Quartararo zal dinsdag in het Franse Aix-en-Provence een kleine medische ingreep ondergaan aan zijn rechter onderarm, de blessure die hem zondag in Jerez de la Frontera een zo goed als zekere MotoGP overwinning kostte. De Fransman zal op tijd hersteld zijn voor deelname aan zijn thuis Grand Prix in Le Mans, de vijfde Grand Prix van het seizoen welke in het weekend van 14 t/m 16 mei op het programma staat.

Terwijl zijn collega MotoGP coureurs maandag in Jerez een officiële testdag afwerkten reisde Fabio Quartararo huiswaarts om zich in Marseille te melden bij Dr. Olivier Dufour, de chirurg van de Franse Motorrijdersfederatie (FFM). Uit een medisch onderzoek is gebleken dat Quartararo zijn krampverschijnselen zondag tijdens de MotoGP race veroorzaakt werd doordat er in een gebied rondom een ader in de rechter onderarm geen goede doorbloeding is. Om dit probleem te verhelpen is een kleine medische ingreep noodzakelijk welke voor dinsdag 04 mei gepland staat.

Quartararo’s persoonlijke manager Eric Mahé liet maandagavond aan de Franse sportkrant L’Équipe weten dat het een kleine ingreep betreft, een minder grote ingreep dan de ingreep die zijn protegé in 2019 onderging als gevolg van de in de motorsport veel voorkomende blessure van opgepompte onderarmen.

Eric Mahé: “Er is een kleine zone ter hoogte van een ader in zijn onderarm waar het bloed niet goed circuleert. Dat gebied moet men deblokkeren, maar het is een heel kleine en onschuldige operatie, veel minder dan een operatie aangaande een compartimentsyndroom (opgepompte onderarmen). We maakten ons toch al niet echt zorgen over Le Mans: zelfs met een klassieke onderarm operatie had hij er kunnen racen, hij heeft het al eerder gedaan, maar dit is echt een hele kleine ingreep. Hij zal snel weer in orde zijn.”

Update: Het Monster Energy Yamaha MotoGP Team heeft middels een twitter bericht laten weten dat de ingreep inmiddels heeft plaatsgevonden en succesvol is verlopen.

 

Compartimentsyndroom (opgepompte onderarmen)
Quartararo is niet de enige MotoGP coureur die dit seizoen te kampen heeft met een onderarm blessure. Ook Jack Miller en Iker Lecuona lieten zich na afloop van de Grand Prix weekenden in Qatar al opereren aan een dergelijke blessure. Aleix Espargaró zal zich, nadat hij er afgelopen weekend in Jerez ook de nodige hinder van ondervond, dinsdag in Barcelona melden bij de bekende artsen in Hospital Universitari Dexeus voor een medisch onderzoek. Of de Spanjaard ook een operatie zal moeten ondergaan moet dit onderzoek dinsdag uit gaan wijzen.

Naast de MotoGP coureurs klaagt ook Moto2 coureur Bo Bendsneyder sinds de eerste wedstrijd in Qatar over het bekende probleem. De Nederlander meldde zich maandag na afloop van het Grand Prix weekend in Jerez hiermee bij de bekende artsen in Barcelona en voor hem staat er woensdagmiddag een operatie gepland zo is te lezen op zijn social mediakanalen. Als de ingreep naar wens verloopt dan zal Bendsneyder op tijd hersteld zijn voor deelname aan de Franse Grand Prix welke over ruim een week op het programma staat in Le Mans.

Handige links Gran Premio Red Bull de España:

Tijdschema en volledige uitslagen
Waar te volgen op TV
Fotoverslag

Racesport.nl Supporter

Bent u een trouwe bezoeker van deze website, wilt u het werk van het Racesport.nl redactieteam mede ondersteunen en daarnaast ook nog eens regelmatig kans maken op fantastische prijzen?

Word dan nu Racesport.nl supporter. Meer info: www.racesport.nl/supporter