Fabio Quartararó kwalificeerde zich zaterdagmiddag als derde in de tweede kwalificatiesessie voor de MotoGP klasse op het Misano World Circuit Marco Simoncelli en heeft daarmee al zes keer in 2020 een plaats op de eerste startrij bemachtigd. De Fransman voorspelt een spannende MotoGP race voor zondag met maar liefst zeven of acht coureurs die mee kunnen doen voor de overwinning. 

Na het drama van afgelopen zondag in de eerste race op het Misano World Circuit Marco Simoncelli zal de Fransman er dit weekend alles aan willen doen om voor het eerst sinds Jerez weer op het podium te staan. De 21-jarige coureur kwam afgelopen zondag in de race maar liefst twee keer ten val en verloor de leiding van het kampioenschap aan Andrea Dovizioso. Er is nog geen MotoGP coureur in 2020 die meer dan twee podiumfinishes achter zijn naam heeft staan en de laatste keer dat Quartararó op het podium stond was voor zijn tweede MotoGP overwinning op het Circuito de Jerez – Ángel Nieto.

De Petronas Yamaha SRT coureur had wel enigszins ‘geluk’ dat hij vanaf de eerste startrij mocht vertrekken aangezien Pecco Bagnaia de snelste rondetijd had gereden maar hij daarbij buiten de baan terechtkwam en hem deze tijd werd afgenomen. Hoe dan ook, Quartararó is ook dit weekend niet alleen over één ronde snel maar beschikt ook over een zeer goede racesnelheid dus is hij zonder twijfel een kanshebber voor het podium. Wel zal hij dus goed moeten starten en niet net als vorige week meteen een hoop plaatsen toegeven in de eerste ronde, vooral omdat het inhalen lastig blijkt op het relatief smalle Misano World Circuit.

Fabio Quartararó: “Het was een lastige kwalificatie en ik voelde me ook niet zo goed op de machine. Ik was verrast door mijn rondetijd want ik maakte een foutje in bocht 14, toch was het goed genoeg voor de eerste startrij. Ik ben blij om weer op de eerste rij te staan, dit was ons voornaamste doel en ook is onze pace voor de race heel goed. We hebben veel met de motor geprobeerd in FP4, dat maakte het wel wat lastiger maar we hebben in ieder geval laten zien dat het met onze snelheid wel goed zit en dat ik me sterk voel. Ik denk dat er zeven of acht coureurs zijn die morgen mee kunnen doen voor de overwinning. Het zal belangrijk zijn om goed te starten, ik heb dit weekend hard gewerkt om dat te verbeteren. Ik denk dat het een spannende race zal worden en hopelijk kunnen we een goed resultaat behalen.”

De MotoGP coureurs komen zondagochtend eerst nog om 09:20 uur in actie voor de twintig minuten durende warm-up sessie. De MotoGP race op het Misano World Circuit Marco Simoncelli over 27 ronden gaat om 14:00 uur van start, ditmaal onder de naam van de Grand Prix van Emilia Romagna.

 

Handige links Gran Premio TISSOT dell’Emilia Romagna e della Riviera di Rimini 2020:

Tijdschema en volledige uitslagen
Waar te volgen op TV
FotoverslagBent u een trouwe bezoeker van deze website, wilt u ons werk mede ondersteunen en daarnaast ook nog eens regelmatig kans maken op fantastische prijzen?
Word dan nu Racesport.nl supporter. Middels een vrijwillige bijdrage van minimaal € 15,00 mag u zich met recht een trouwe Racesport.nl supporter* noemen. Als Racesport.nl supporter ondersteunt u niet alleen het werk van de Racesport.nl redactie maar dingt u ook nog eens regelmatig mee naar fantastische prijzen. De acties hiervoor en uitslagen hiervan worden vanaf nu uitsluitend en exclusief middels een speciale Racesport.nl supporters nieuwsbrief gepubliceerd en bekend gemaakt.
Ook Racesport.nl supporter worden? Dat kan via de volgende betaallink:  ING – Betaalverzoek 

* Racesport.nl bezoekers betalen minimaal € 15,00 en zijn daarmee een seizoen lang als Racesport.nl supporter verbonden aan de site. In januari ontvangt u automatisch een e-mail met de vraag of u zich opnieuw voor een seizoen wilt aanmelden.
Bij betaling graag uw e-mailadres vermelden waarop u de nieuwsbrief wenst te ontvangen. Een e-mail sturen naar office@racesport.nl kan ook.

Bekijk je Racesport.nl op je mobiel, download dan nu de nieuwe Racesport.nl App