Fabio Quartararo heeft de driedaagse Official MotoGP Test in Sepang afgesloten met de snelste rondetijd achter zijn naam. De Petronas Yamaha Sepang Racing Team coureur noteerde zondagochtend de snelste rondetijd voor Honda coureur Cal Crutchlow en Suzuki coureur Alex Rins.

Net als tijdens de eerste twee dagen gingen ook zondagochtend in Sepang om 10:00 uur de lichten op groen voor de derde en afsluitende dag van de Official MotoGP Test.

Was het in de beginfase Cal Crutchlow die de lijst aanvoerde, al snel was het Fabio Quartararo die het stokje overnam en net als na afloop van de eerste en tweede dag de lijst aanvoerde. Crutchlow dook even later echter alweer onder de tijd van de Fransman door een snelle ronde van 1’58.431 op de klok te zetten, op dat moment voorlopig de snelste rondetijd van deze test.

Dat het nog sneller kon bewees vervolgens Quartararo door een tijd op de klok te zetten van 1’58.349, een tijd die niet alleen voorlopig de snelste rondetijd was van deze test maar tevens akelig dicht in de buurt kwam van de snelste ronde ooit op een MotoGP machine in Sepang (Danilo Petrucci 2019 – 1’58.239).

Lees ook zondagochtend verslag: Fabio Quartararo het snelst halverwege slotdag

Na de lunch gebeurde er niet echt heel veel meer, Suzuki en Tech3 KTM stopten er al rond lunchtijd vroegtijdig mee, er werden diverse proefstarts uitgevoerd aan het einde van de pitstraat waarbij we enkele bijzondere dingen waar konden nemen (holeshot / start device)  – zie video – en een aantal coureurs reed nog een langere run totdat het een half uur voor het einde van de dag begon te regenen en de actie op de baan definitief over was.

 

De tijdlijst werd bij het vallen van de vlag om 18:00 uur lokale tijd echter nog steeds aangevoerd door Quartararo, voor Crutchlow, Rins.

De vierde tijd werd zondag op de klok gezet Francesco Bagnaia gevolgd Valentino Rossi, Danilo Petrucci, Pol Espargaró, Jack Miller, Aleix Espargaró en Joan Mir.

Marc Marquez, Andrea Dovizioso en Maverick Viñales zagen we met respectievelijk een twaalfde, veertiende en achttiende rondetijd vooralsnog niet binnen de top tien op de tijdlijst staan. Niet binnen de top tien staan betekende ook deze ochtend echter niet dat er geen snelle rondetijden gereden werden, ook deze ochtend stonden er maar liefst achttien coureurs binnen een seconden van de snelste rondetijd.

Marquez sloot echter net als tijdens de tweede dag ook deze dag af met een crash. De Repsol Honda Team coureur schoof dit keer onderuit in bocht 15. Marquez bleef hierbij opnieuw ongedeerd, al gaf hij na afloop wel aan dat deze crash het gevolg was van zijn nog verre van optimaal gestelde fysieke gesteldheid.

Later meer nieuws vanuit Sepang met o.a. reacties van verschillende coureurs en een conclusie van wat deze test ons heeft laten zien in aanloop naar het nieuwe seizoen.

Handige links Official MotoGP Test Sepang:

Tijdschema en volledige uitslagen
Fotoverslag

Bekijk je Racesport.nl op je mobiel, download dan nu de nieuwe Racesport.nl App