De toestand van Fausto Gresini, die sinds 27 december opgenomen is in het ziekenhuis vanwege een Covid-19 infectie, wordt omschreven als stabiel maar nog steeds ernstig. Dit nieuws heeft Gresini Racing zaterdagavond 09 januari middels een nieuwe update bekend gemaakt.

Fausto Gresini is sinds donderdag 07 januari ontwaakt uit het kunstmatige coma maar wordt nog steeds beademd. Dit nieuws hebben de behandelende artsen van het Alberto Pizzardi Ziekenhuis in Bologna zaterdagavond 09 januari middels een officieel statement bekend gemaakt.

Lees ook: Fausto Gresini in het ziekenhuis opgenomen vanwege Covid-19 infectie
Lees ook: Fausto Gresini nog in een kunstmatige coma, situatie lijkt zich te verbeteren
Lees ook: Toestand Fausto Gresini nog steeds ernstig maar stabiel
Lees ook: Fausto Gresini weer bij kennis, situatie nog steeds ernstig

Officieel statement Gresini Racing 09-01-2020:
Positief nieuws van de intensive care afdeling van het Maggiore Carlo Alberto Pizzardi ziekenhuis in Bologna. Fausto Gresini is bij bewustzijn en zijn toestand is stabiel, ook al blijft de situatie nog steeds ernstig.

Dr. Nicola Cilloni: “Fausto Gresini’s klinische omstandigheden zijn nog steeds ernstig, maar stabieler. Het is nog steeds noodzakelijk om de mechanische beademing te handhaven om een goede zuurstofvoorziening in het bloed te garanderen. De klinische stabiliteit maakt het echter mogelijk om de sedatie te matigen en hem bij bewustzijn te houden. Hij is een vechter en zeer coöperatief en dit helpt de artsen veel bij de behandeling van de ziekte. Afgezien van de ademhaling zijn alle andere organen functioneel.”

Verdere updates zullen volgen.Bekijk je Racesport.nl op je mobiel, download dan nu de nieuwe Racesport.nl App