Fausto Gresini is inmiddels ontwaakt uit het kunstmatige coma maar wordt nog steeds beademd. Dat meldde Gresini Racing donderdagochtend middels een officieel persbericht. 

Op donderdagochtend 7 januari kwam Gresini Racing weer naar buiten met een update aangaande de toestand van teameigenaar Fausto Gresini na de Covid-19 besmetting. De vorige update was op 2 januari, toen werd gemeld dat de Italiaan langzaam uit zijn coma werd gehaald.

Inmiddels is Gresini weer bij kennis maar heel gunstig ziet het er nog zeker niet uit. De tweevoudig 125cc wereldkampioen wordt nog steeds beademd omdat er een longontsteking is opgetreden.

Lees onderstaand het officiële statement van Gresini Racing:

De Gresini Racing Team Principal wordt niet langer in een kunstmatig coma gehouden en is momenteel bij kennis, ook al wordt er nog altijd pijnstilling toegediend. 

De gezondheid van Fausto Gresini wordt momenteel gekenmerkt door het zware onvermogen om zelf te ademen. Enkele tests hebben aangewezen dat er longontsteking is opgetreden waardoor beademing en pijnstilling noodzakelijk is. Dit zorgt ervoor dat het zuurstofniveau in het bloed op peil blijft.

 Bekijk je Racesport.nl op je mobiel, download dan nu de nieuwe Racesport.nl App