Federico Cariscasulo en GMT94 per direct uit elkaar

4151
federico-cariscasulo
Federico Cariscasulo | foto© Yamaha Racing

Federico Cariscasulo maakt niet langer deel uit van het GMT94. De Italiaan en het Franse WorldSSP Team hebben na de wedstrijd in Assen besloten om hun samenwerking per direct te beëindigen. GMT994 heeft in Valentin Debise inmiddels al een vervanger gevonden voor de eerstkomende ronde van het kampioenschap in Most.

In 2019 werd hij de runner-up in het FIM Supersport World Championship achter zijn toenmalig teamgenoot Randy Krummenacher. Door zijn sterke optreden in dat seizoen promoveerde de inmiddels 25-jarige binnen de Yamaha familie naar het FIM Superbike World Championship waar hij binnen GRT Yamaha als teamgenoot van de Amerikaan Garrett Gerloff niet echt uit de verf kwam.

Cariscasulo keerde dit seizoen dan ook terug naar de WorldSSP categorie waar hij onderdak vond bij het Franse GMT94 waar hij Jules Cluzel trof als teamgenoot. Op papier een zeer sterk team, en de verwachtingen voor dit seizoen waren dan ook hooggespannen. Maar ondanks deze hoge verwachtingen kon Caricasulo deze tot nu toe niet waarmaken en kon hij de resultaten van zijn Franse teamgenoot – met zesde plaatsen in Aragón en Estoril als zijn beste klasseringen – niet evenaren.

Nu staat Cariscasulo bekend als de niet meest makkelijk coureur en is hem enig diva gedrag niet vreemd. De tegenvallende resultaten kwam de sfeer dan ook zeker niet ten goede binnen het als een familieteam bekende staande formatie van Christophe Guyot.

Na een achtste plaats en een DNF in de twee verreden races op het TT Circuit Assen is de bom definitief gebarsten, met als gevolg dat en de Italiaan per direct afscheid zal nemen van GMT94 Yamaha.

Federico Cariscasulo: “Na het weekend in Assen, de teleurstellende resultaten in de eerste helft van het seizoen en enkele onverwachte moeilijkheden, hebben ik en het GMT94 Team besloten om ieders onze eigen weg te gaan, dit voor het welzijn van beide partijen. Ik wil Christophe Guyot en GMT94 nog bedanken en wens ze het allerbeste voor de volgende races. Wat mij en mijn toekomst betreft, er zal spoedig nieuws zijn.”

Wat Cariscasulo gaat doen en waar hij zijn carrière als coureur voort gaat zetten is nog niet bekend, maar gezien zijn uitspraken heeft het er alle schijn van dat er al ergens anders een contract is getekend.

GMT94 heeft echter al wel een vervanger aangekondigd voor het eerstvolgende wedstrijdweekend welke plaats zal vinden in het Tsjechische Most. Het team maakte dinsdag middels een officieel persbericht niet alleen het vertrek van Cariscasulo bekend maar tevens de komst van Valentin Debise als vervanger. De Fransman is momenteel leider in de tussenstand van het Franse Supersport- en Superbike kampioenschap en rijdt daarnaast ook nog eens in zowel het IDM Supersport als mede ook het IDM Superbike kampioenschap waar hij dit seizoen ook al races wist te winnen.

Christophe Guyot: “Wij wensen Federico, met wie wij mooie dingen hebben beleefd, het allerbeste. We zijn blij dat Valentin na zijn test in Carole, binnenkort de Yamaha R6 in WK-trim zal kunnen leren kennen onder raceomstandigheden. Dan komt hij met een perfecte voorbereiding naar de Superbike-meeting in Frankrijk.”

De 29-jarige Debise was eerder al door GMT94 al ingeschreven middels een wildcard voor de thuiswedstrijd van het team in Magny Cours.


Handige links Prosecco DOC Dutch Round:

Tijdschema en volledige uitslagen (WorldSBK)
Tijdschema en volledige uitslagen (WK zijspannen)
Waar te volgen op TV
Fotoverslag

Racesport.nl Supporter

Bent u een trouwe bezoeker van deze website, wilt u het werk van het Racesport.nl redactieteam mede ondersteunen en daarnaast ook nog eens regelmatig kans maken op fantastische prijzen?

Word dan nu Racesport.nl supporter. Meer info: www.racesport.nl/supporter