Romano Fenati heeft zondagochtend de Moto3 race op het Misano World Circuit Marco Simoncelli gewonnen. In een spannende race wist de Italiaan in de laatste ronde optimaal gebruik te maken van zijn concurrenten die een foutje maakten. Celestino Vietti werd tweede, Ai Ogura kwam als derde over de finish.

Zondagochtend om 11:00 uur gingen de lichten uit voor de Moto3 race op het Misano World Circuit Marco Simoncelli. Dankzij de fel schijnende zon bedroeg de buitentemperatuur al zo’n 26°C  waardoor de omstandigheden gunstig waren op het Italiaanse circuit.

Tatsuki Suzuki was er niet bij na zijn flinke crash in de kwalificatie. De Japanner brak daarbij zijn pols en vooralsnog lijkt het erop dat hij tot halverwege november niet terug zal keren.

Polesitter Raúl Fernández startte goed maar het was Tony Arbolino die in de eerste paar bochten de leiding in handen nam. Echter liet de Spanjaard dat niet zomaar gebeuren en sloeg hij al gauw terug. Hij wist in de openingsfase een aantal ronden aan de leiding te rijden en het leek erop dat hij zelfs een kleine voorsprong kon opbouwen maar leider in het kampioenschap Albert Arenas bracht daar verandering in.

Carlos Tatay en Davide Pizzoli hadden een jump-start gemaakt waardoor zij allebei twee keer een Long Lap Penalty moesten uitvoeren.

Arenas wist een aantal ronden aan de leiding te rijden waarna SKY Racing Team VR46 coureur Celestino Vietti de koppositie overnam. Gedurende de hele race was de Italiaan voorin de groep te vinden die streed voor de overwinning.

Ook Alonso López moest een Long Lap Penalty uitvoeren vanwege een incident in de race van vorige week maar de Spanjaard ging onderuit bij het insturen voor zijn staf. Voor Dennis Foggia ging het halverwege de race mis in bocht 5, na contact met Jeremy Alcoba ging de Italiaan onderuit en zag zo zijn kansen op een overwinning op Italiaanse bodem verdwijnen.

In de slotfase van de race maakte Darryn Binder een foutje bij het ingaan van bocht 1. De Zuid-Afrikaan was op indrukwekkende wijze naar voren gekomen maar hij ging wijd en kwam door middel van een flinke high-sider hard ten val.

Uiteindelijk werd de Moto3 race zoals gebruikelijk beslist in de laatste ronde. Vietti ging als leider de laatste ronde in maar hij werd hevig onder druk gezet door Masià, Arenas, Ogura en Fenati. Masià zette een zeer gewaagde inhaalactie in in de snelle bocht 11 (Curvone) en nam even de leiding over. Vietti ging vervolgens later in de remmen en blokkeerde Masià bij het ingaan van bocht 14 (Carro). Beide coureurs gingen wijd waardoor Fenati de leiding kon overnemen. De Italiaan bleef vervolgens foutloos in de laatste paar bochten richting de finish en kwam als winnaar over de streep.

Het was de eerste zege voor Fenati sinds Oostenrijk 2019 en de eerste zege voor Husqvarna in de Moto3 klasse, nota bene op het circuit waar Fenati twee jaar geleden nog in de voorrem van Stefano Manzi kneep. Achter de Sterilgarda Max Racing Team coureur eindigde SKY Racing Team VR46 coureur Celestino Vietti als tweede en kwam Ai Ogura daarachter als derde over de finish waardoor de Japanner wederom naar het podium mocht. Leider in het kampioenschap Albert Arenas kwam als vierde over de streep met daarachter Jaume Masià, Raúl Fernández, Deniz Öncü, Andrea Migno, Kaito Toba en John McPhee in de top tien.

In het kampioenschap stijgt de spanning. Arenas leidt met 119 punten voor Ogura met 117 punten. McPhee verliest terrein en heeft tot dusver 98 punten gescoord.

Volgend weekend vindt er opnieuw een MotoGP weekend plaats, de paddock verplaatst zich dan naar het Circuit de Barcelona-Catalunya.

 

Handige links Gran Premio TISSOT dell’Emilia Romagna e della Riviera di Rimini 2020:

Tijdschema en volledige uitslagen
Waar te volgen op TV
FotoverslagBent u een trouwe bezoeker van deze website, wilt u ons werk mede ondersteunen en daarnaast ook nog eens regelmatig kans maken op fantastische prijzen?
Word dan nu Racesport.nl supporter. Middels een vrijwillige bijdrage van minimaal € 15,00 mag u zich met recht een trouwe Racesport.nl supporter* noemen. Als Racesport.nl supporter ondersteunt u niet alleen het werk van de Racesport.nl redactie maar dingt u ook nog eens regelmatig mee naar fantastische prijzen. De acties hiervoor en uitslagen hiervan worden vanaf nu uitsluitend en exclusief middels een speciale Racesport.nl supporters nieuwsbrief gepubliceerd en bekend gemaakt.
Ook Racesport.nl supporter worden? Dat kan via de volgende betaallink:  ING – Betaalverzoek 

* Racesport.nl bezoekers betalen minimaal € 15,00 en zijn daarmee een seizoen lang als Racesport.nl supporter verbonden aan de site. In januari ontvangt u automatisch een e-mail met de vraag of u zich opnieuw voor een seizoen wilt aanmelden.
Bij betaling graag uw e-mailadres vermelden waarop u de nieuwsbrief wenst te ontvangen. Een e-mail sturen naar office@racesport.nl kan ook.

Bekijk je Racesport.nl op je mobiel, download dan nu de nieuwe Racesport.nl App