Augusto Fernández reed vrijdagmiddag in de tweede vrije training voor de Moto2 klasse op het Circuit de Barcelona-Catalunya de snelste rondetijd voor Alex Márquez en Jorge Navarro, Nederlander Bo Bendsneyder kwam naar de veertiende tijd. Thomas Lüthi sluit de dag als snelste coureur af dankzij zijn gereden tijd in FP1.

De laatste sessie van de dag op vrijdag op het Circuit de Barcelona-Catalunya was de tweede vrije training voor de Moto2 klasse. De zon scheen fel en de temperaturen waren aangenaam waardoor de omstandigheden gunstig waren.

Al vroeg in de sessie maakte Remy Gardner een foutje. Bij het ingaan van bocht 11 verloor hij de voorkant van zijn Kalex en schoof hij op relatief lage snelheid onderuit. Zonder al te veel problemen kon de Australiër zijn machine terugrijden naar de pitbox.

Halverwege had Alex Márquez, die de laatste twee Moto2 races heeft gewonnen, de snelste rondetijd in handen voor landgenoten Augusto Fernández en Jorge Navarro. Nederlander Bo Bendsneyder reed ook een goede sessie en had op dat moment de negende rondetijd in handen.

Navarro kreeg echter niet veel later te maken met een technisch problemen. De sensor van zijn voorvork, die aangeeft hoe ver de voorvork inveert, kwam los te zitten waardoor hij de zwart / oranje vlag kreeg te zien en verplicht terug moest keren naar de pitbox.

Nadat het team dit probleem had opgelost ging het vervolgens mis voor Navarro en verloor hij de voorkant bij het ingaan van bocht 5 en kwam de Speed Up coureur ten val.

De volgende crasher was Dominique Aegerter, hij ging onderuit bij het ingaan van bocht 10 maar bleef ook ongedeerd.

Uiteindelijk reed Augusto Fernández met een 1’44.782 de snelste rondetijd van de sessie voor Tom Lüthi en Alex Márquez. Lorenzo Baldassarri kwam naar de vierde tijd voor Enea Bastianini en Luca Marini met verder Jorge Navarro, Fabio di Giannantonio, Andrea Locatelli en Simone Corsi in de top tien. Nederlander Bo Bendsneyder sloot de sessie af met een veertiende tijd, NTS RW Racing GP teamgenoot Steven Odendaal eindigde als twintigste.

Op de gecombineerde tijdlijsten, gezien over beide trainingen, is Lüthi nog steeds het snelst met een 1’44.673 die gereden is in FP1.

De derde vrije training voor de Moto2 klasse op het Circuit de Barcelona-Catalunya gaat zaterdagochtend om 10:55 uur van start met de kwalificatie om 15:10 uur.

 

Handige links Gran Premi Monster Energy de Catalunya:

Tijdschema en volledige uitslagen
Waar te volgen op TV
Fotoverslag

Bekijk je Racesport.nl op je mobiel, download dan nu de nieuwe Racesport.nl App