Zondagochtend waren Raúl Fernández (Moto2), Tetsuta Nagashima (Moto2) en Alex Márquez (MotoGP) het snelst in de warm-up sessies op het Misano World Circuit Marco Simoncelli. De drie sessies werden gekenmerkt door een flink aantal crashes.

Zondagochtend werden eerst nog twintig minuten durende warm-up sessies verreden door de Grand Prix klassen voorafgaand aan de races later op de dag. Het was nog relatief koel met een buitentemperatuur van zo’n 22°C en een asfalttemperatuur van zo’n 20°C.

Moto3
In de Moto3 klasse was polesitter Raúl Fernández met een 1’41.981 het snelst voor Celestino Vietti en Darryn Binder. Romano Fenati kwam naar de vierde tijd voor Gabriel Rodrigo en Filip Salac, daarachter eindigden John McPhee, Tony Arbolino, Deniz Öncü en Carlos Tatay in de top tien.

Flinke crashes waren er nog voor Ai Ogura en Deniz Öncü, zij gingen beiden onderuit in de snelle bocht 15.

De Moto3 race over 23 ronden gaat om 11:00 uur van start.

Moto2
Ook de warm-up sessie voor de Moto2 klasse werd gekenmerkt door crashes. Beide SKY Racing Team VR46 coureurs kwamen hard ten val en ook Sam Lowes en Tetsuta Nagashima eindigden in de grindbak in deze sessie.

Ondanks de crash was Tetsuta Nagashima uiteindelijk het snelst met een 1’36.346 voor Aron Canet en Sam Lowes. Augusto Fernández kwam nar de vierde tijd voor Jake Dixon en Marcel Schrötter, daarachter eindigden Jorge Navarro, Lorenzo Baldassarri. Joe Roberts en Tom Lüthi in de top tien. Bo Bendsneyder noteerde de negentiende rondetijd, zijn nieuwe NTS RW Racing GP teamgenoot Piotr Biesiekirski reed de 28e rondeitjd.

De Moto2 race over 25 ronden gaat om 12:20 ronden van start.

MotoGP
In de MotoGP klasse was Alex Márquez met een 1’32.402 het snelst voor polesitter Maverick Viñales en Fabio Quartararó. De nog steeds zieke Franco Morbidelli klokte de vierde rondetijd voor Takaaki Nakagami en Aleix Espargaró, daarachter reden Joan Mir, Pol Espargaró, Andrea Dovizioso en Pecco Bagnaia een rondetijd in de top tien.

Een flinke crash was er nog voor Jack Miller, de Australiër ging onderuit in bocht 2.

De MotoGP race over 27 ronden gaat om 14:00 uur van start.

 

Handige links NK Junior Moto Racing Assen:

Tijdschema en volledige uitslagen

Bekijk je Racesport.nl op je mobiel, download dan nu de nieuwe Racesport.nl App