Fernandez op pole, 9e startplaats voor Bendsneyder op de Sachsenring

2140
raul-fernandez
Raul Fernandez | foto© Racesport.nl

Raul Fernandez vertrekt zondag vanaf de Moto2 pole tijdens de Liqui Moly Motorrad Grand Prix Deutschland. De Spanjaard was zaterdagmiddag op de Sachsenring het snelst tijdens de kwalificatie voor Fabio Di Giannantonio en teamgenoot Remy Gardner. Bo Bendsneyder kwalificeerde zich als negende.

Raul Fernandez heeft zaterdagmiddag op de Sachsenring de pole weten te behalen in de Moto2 klasse. De Red Bull KTM Ajo coureur noteerde een snelste rondetijd van 1’21.397, een tijd die voldoende bleek voor de beste startplaats voor de zondag te verrijden Moto2 race op het bekende en historische Duitse circuit.

Achter de dit seizoen in de klasse debuterende Spanjaard kwalificeerde Fabio Di Giannantonio zich als tweede terwijl de derde startplaats een prooi werd voor Fernandez’s teamgenoot en de huidige leider in de tussenstand van het kampioenschap Remy Gardner.

Marco Bezzecchi kwalificeerde zich als vierde gevolgd door Xavi Vierge, Jorge Navarro, Sam Lowes, Ai Ogura en Nederlander Bo Bendsneyder die zich uitstekend wist te herpakken na een moeilijke start van het weekend.

Aron Canet sloot in deze achtste Moto2 kwalificatie van het seizoen de top tien.

Racesport Liveblog
Voor meer informatie en details van deze en andere sessie gedurende de tweede dag van de Liqui Moly Motorrad Grand Prix Deutschland verwijzen we jullie graag naar het Racesport.nl Liveblog: Racesport.nl Liveblog-zaterdag.

Handige links Liqui Moly Motorrad Grand Prix Deutschland:

Tijdschema en volledige uitslagen
Waar te volgen op TV
Fotoverslag

Racesport.nl Supporter

Bent u een trouwe bezoeker van deze website, wilt u het werk van het Racesport.nl redactieteam mede ondersteunen en daarnaast ook nog eens regelmatig kans maken op fantastische prijzen?

Word dan nu Racesport.nl supporter. Meer info: www.racesport.nl/supporter