Ferrari wint MotoE race 2 op Misano World Circuit, crash voor Aegerter

Matteo Ferrari - Misano World Circuit Marco Simoncelli | foto© motogp.com

Matteo Ferrari heeft zondagochtend de tweede MotoE race van het weekend gewonnen op het Misano World Circuit Marco Simoncelli voor Mattia Casadei en Jordi Torres. Kampioenschapsleider Dominique Aegerter ging onderuit.

Zondagochtend om 10:05 uur ging de tweede MotoE race van het weekend op het Misano World Circuit Marco Simoncelli van start. Met veel zon en aangename temperaturen waren de omstandigheden gunstig voor de race over 7 ronden.

Op zaterdagmiddag wist Dominique Aegerter voor de tweede keer dit seizoen een MotoE race te winnen maar deze keer had de Zwitser flinke pech. In bocht 2 werd de Zwitser aangetikt door Tomasso Marcon en kwam hij daardoor ten val en wist zo geen punten te scoren.

Matteo Ferrari wist uiteindelijk met een voorsprong van een seconde te winnen voor landgenoot Mattia Casadei en Jordi Torres. Nicolo Canepa kwam als vierde over de finish voor Alessandro Zaccone en Mike di Meglio. Daarachter eindigden Eric Granado, thuisrijder Alex de Angelis, Alessandro Medina en Xavier Cardelus in de top tien.

De volgende keer dat de MotoE klasse weer in actie komt is tijdens het Grand Prix weekend op Le Mans.

 

Handige links Gran Premio TISSOT dell’Emilia Romagna e della Riviera di Rimini 2020:

Tijdschema en volledige uitslagen
Waar te volgen op TV
FotoverslagBent u een trouwe bezoeker van deze website, wilt u ons werk mede ondersteunen en daarnaast ook nog eens regelmatig kans maken op fantastische prijzen?
Word dan nu Racesport.nl supporter. Middels een vrijwillige bijdrage van minimaal € 15,00 mag u zich met recht een trouwe Racesport.nl supporter* noemen. Als Racesport.nl supporter ondersteunt u niet alleen het werk van de Racesport.nl redactie maar dingt u ook nog eens regelmatig mee naar fantastische prijzen. De acties hiervoor en uitslagen hiervan worden vanaf nu uitsluitend en exclusief middels een speciale Racesport.nl supporters nieuwsbrief gepubliceerd en bekend gemaakt.
Ook Racesport.nl supporter worden? Dat kan via de volgende betaallink:  ING – Betaalverzoek 

* Racesport.nl bezoekers betalen minimaal € 15,00 en zijn daarmee een seizoen lang als Racesport.nl supporter verbonden aan de site. In januari ontvangt u automatisch een e-mail met de vraag of u zich opnieuw voor een seizoen wilt aanmelden.
Bij betaling graag uw e-mailadres vermelden waarop u de nieuwsbrief wenst te ontvangen. Een e-mail sturen naar [email protected] kan ook.

Bekijk je Racesport.nl op je mobiel, download dan nu de nieuwe Racesport.nl App