FIM CEV Repsol: Alonso kampioen, top tien voor Van den Goorbergh en Veijer

359
david-alonso
David Alonso (80) en Zonta van den Goorbergh (84)

David Alonso is de 2020 Hawkers European Talent Cup kampioen. De Spanjaard, met een Colombiaans paspoort, stelde de titel zaterdag in Valencia veilig door op Circuit Ricardo Tormo in Valencia de voorlaatste race van het seizoen op zijn naam te schrijven terwijl zijn enige nog overgebleven rivaal voor de titel, Zonta van den Goorbergh, als vijfde de finish passeerde. Collin Veijer passeerde in deze eerste race van het weekend als negende de eindstreep.

De eerste Hawkers European Talent Cup-wedstrijd van het weekend in Valencia is zaterdagochtend gewonnen door David Alonso. De met een Colombiaanse licentie rijdende Spanjaard begon samen met Nederlander Zonta van Goorbergh als enige twee overgebleven titelkandidaten aan de finaleronde van het 2020 FIM CEV Repsol seizoen. Met een voorsprong van 28 punten op Van den Goorbergh had Alonso vanzelfsprekend de beste papieren, maar Van den Goorbergh was vastberaden om zijn huid in de laatste twee races van het seizoen zo duur mogelijk te verkopen.

Nadat Alonso en Van den Goorbergh zich vrijdag respectievelijk als derde en vierde hadden weten te kwalificeren voor de twee dit weekend te verrijden races kreeg Alonso vrijdag een flinke tegenslag te verwerken. De wedstrijdleiding bestrafte Alonso namelijk voor het te langzaam rijden in meer dan drie sectors tijdens de kwalificatie te bestraffen met een gridpenalty van maar liefst 12 plaatsen. Alonso moest hierdoor zaterdagochtend vanaf de vijftiende plaats op de grid aan de eerste race beginnen terwijl Van den Goorbergh een plek opschoof en van de vierde naar de derde plaats op de startgrid.

Om 11:00 uur gingen zaterdagochtend de lichten op groen voor de eerste race. Van den Goorbergh kende een goede start, was meteen in de voorste gelederen te vinden terwijl Alonso vanuit het middenveld ronde na ronde een plekje wist te winnen. Uiteindelijk bleef er een kopgroep van zes rijders over in de race met daarin inmiddels ook Alonso. In deze groep werd regelmatig van positie gewisseld. Na lange tijd rustig in de groep te hebben gereden leek Van den Goorbergh drie ronden voor het einde van de race een tandje bij te zetten en een aanval te doen op de op dat moment inmiddels al aan de leiding rijdende Alonso. Even leek de Nederlander in zijn opzet te slagen, maar uiteindelijk was het na zeventien ronden Alonso die als winnaar de finish passeerde voor Marco Tapia, Alberto Fernandez, Marcos Ruda en Van den Goorbergh.

Aangezien Van den Goorbergh in deze voorlaatste race sowieso voor Alonso zou moeten eindigen om zijn kansen nog in stand te houden wist Alonso met zijn winst en de vijfde plaats van de Nederlander de titel veilig te stellen. De kampioenshirts en de champagne konden dus zaterdag rond het middaguur in Valencia door het Openbank Aspar Team voor de dag gehaald worden om met nog één race te gaan zondagmiddag alvast een feestje te vieren.

Met vijf races waar hij dit seizoen als eerste de finish passeerde en vier races die hij als overwinning bij mocht schrijven kan Van den Goorbergh terugkijken op een geslaagd tweede Hawkers European Talent Cup seizoen, een seizoen waarin hij met nog één race te gaan dit seizoen al verzekerd is van de runner-up titel.

Collin Veijer, dit seizoen naast Van den Goorbergh de tweede vaste Nederlandse deelnemer in de ETC, kende zaterdag vanaf de zeventiende plaats op de grid een goede start van de race. Een schakelfout wierp de Cardoso Racing coureur vervolgens terug naar buiten de top twintig, maar het jonge talent uit Staphorst liet vervolgens zien uit het goede racehout te zijn gesneden. Veijer hervond de aansluiting bij de tweede groep die streed voor de zevende plaats in de race, wist twee ronden voor het einde de leiding over te nemen in deze groep om uiteindelijk na zeventien ronden als negende de finish te passeren.

De tweede Hawkers European Talent Cup race van het weekend, en tevens de laatste van het seizoen, zal zondagmiddag in Valencia om 12:00 uur van start gaan.

De volledige uitslagen, standen van alle kwalificaties, races van dit weekend zijn te vinden in onderstaande link.

Handige links FIM CEV Repsol Valencia 2020:

Tijdschema en volledige uitslagen
Fotoverslag
Bent u een trouwe bezoeker van deze website, wilt u ons werk mede ondersteunen en daarnaast ook nog eens regelmatig kans maken op fantastische prijzen?
Word dan nu Racesport.nl supporter. Middels een vrijwillige bijdrage van minimaal € 15,00 mag u zich met recht een trouwe Racesport.nl supporter* noemen. Als Racesport.nl supporter ondersteunt u niet alleen het werk van de Racesport.nl redactie maar dingt u ook nog eens regelmatig mee naar fantastische prijzen. De acties hiervoor en uitslagen hiervan worden vanaf nu uitsluitend en exclusief middels een speciale Racesport.nl supporters nieuwsbrief gepubliceerd en bekend gemaakt.
Ook Racesport.nl supporter worden? Dat kan via de volgende betaallink:  ING – Betaalverzoek 

* Racesport.nl bezoekers betalen minimaal € 15,00 en zijn daarmee een seizoen lang als Racesport.nl supporter verbonden aan de site. In januari ontvangt u automatisch een e-mail met de vraag of u zich opnieuw voor een seizoen wilt aanmelden.
Bij betaling graag uw e-mailadres vermelden waarop u de nieuwsbrief wenst te ontvangen. Een e-mail sturen naar [email protected] kan ook.

Bekijk je Racesport.nl op je mobiel, download dan nu de nieuwe Racesport.nl App