FIM CEV Repsol Catalunya: De kwalificatiedag

2187
zonta-van-den-goorbergh
Zonta van den Goorbergh | foto© One Percent Magazine

De derde ronde van het FIM CEV Repsol kampioenschap wordt dit weekend verreden op Circuit de Barcelona- Catalunya. Zaterdag vonden de kwalificaties plaats en de poles gingen naar Mario Aji (FIM Moto3 Junior World Championship), Fermin Aldeguer (Moto2) en Hugo Millan (Hawkers European Talent Cup).

Moto3
In de Moto3 klasse zien we dit weekend opnieuw Zonta van den Goorbergh en Collin Veijer aan de start. Van den Goorbergh was tijdens de twee kwalificaties het snelst van het tweetal en kwalificeerde zich als zeventiende voor de zondag twee te verrijden races terwijl Veijer op het nabij Barcelona gelegen circuit zondag van de vierentwintigste plaats op de grid aan de races moet beginnen.De pole in deze klasse ging naar Mario Aji voor Jose Julian Garcia en Takuma Matsuyama.

European Talent Cup
In deze klasse zien we dit weekend opnieuw drie landgenoten aan de start verschijnen. Owen van Tright, Justin Fokkert en Matthew Ruisbroek. Fokkert en Van Trigt wisten zich zaterdag rechtstreeks te kwalificeren voor de hoofdrace van zondag terwijl Van Ruisbroek in de herkansing moest zaterdagmiddag in de Last Chance race.

Fokkert was het snelst van het drietal en kwalificeerde zich als vierendertigste terwijl Van Trigt de zesendertigste startplaats voor zich opeiste. Voor Ruisbroek houdt het avontuur voor dit weekend op aangezien hij niet aan de finish kwam in de Last Change race.

Hugo Millan pakte voor het tweede weekend op rij de pole voor Xabi Zurutuza en Maximo Martinez.

Moto2
In de gecombineerde klasse zien we dit weekend twee Nederlanders aan het vertrek. Jorel Boerboom (Moto2) en Sander Kroeze (Stock 600). Voor Kroeze zit het weekend er na de kwalificaties op. De coureur uit Musselkanaal begon aan het weekend met een polsblessure, een blessure waar Kroeze zaterdag dusdanig veel hinder van ondervond dat het niet verantwoord is om zondag van start te gaan in de races. Boerboom kwalificeerde zich als drieëntwintigste algemeen en als zestiende van de aanwezige Moto2 coureurs.

De pole in deze klasse ging naar Fermin Aldeguer voor zijn teamgenoot Alonso Lopez. Aldeguer en Lukas Tulovic. Op de veertiende plaats werd Alex Escrig de best geklasseerde Stock 600 coureur.

Handige links FIM CEV Repsol Catalunya 2021:

Tijdschema en volledige uitslagen
Waar Live te volgen (races)
Fotoverslag

Racesport.nl Supporter

Bent u een trouwe bezoeker van deze website, wilt u het werk van het Racesport.nl redactieteam mede ondersteunen en daarnaast ook nog eens regelmatig kans maken op fantastische prijzen?

Word dan nu Racesport.nl supporter. Meer info: www.racesport.nl/supporter