FIM CEV Repsol Catalunya: Wisselende resultaten Nederlanders

1693
zonta-van-den-goorbergh
Zonta van den Goorbergh | foto© One Percent Magazine

De wedstrijddag van de derde ronde van het FIM CEV Repsol leverde zondag voor de Nederlandse deelnemers wisselende resultaten op. Zonta van den Goorbergh was de enige landgenoot die bij de eerste vijftien wist te eindigen en zo zijn eerste WK punten wist te scoren.

Zondag stonden er op een warm Circuit de Barcelona-Catalunya een vijftal races op het programma, zo reden de Moto2- en Moto3 coureurs een tweetal races en stond er voor de jonge talenten uit de European Talent Cup één race op het programma.

Moto3
In de eerste race van de dag was er een twintigste plaats voor Zonta van den Goorbergh. Voor Collin Veijer was de race na een uitstekende start al over na vijf bochten, de 16-jarige Staphorster werd aangetikt met een crash tot gevolg.

De winst in deze eerste race ging naar de Maleisiër Azman Syarifuddin voor David Munoz en Jose Rueda.

De tweede race van de dag liep uit op een waar crashfestijn, van de drieëndertig gestarte coureurs kwamen er slechts achttien aan de finish. Van den Goorbergh was één van de coureurs die zijn hoofd koel hield onder een extreme warme omstandigheden. De jonge coureur uit Breda passeerde als dertiende over de finish en scoorde daarmee zijn allereerste WK punten in deze extreem competitieve wegraceklasse. Voor Veijer verliep deze wedstrijd nog ongelukkiger dan de eerste, deze keer was de race voor de AC Racing Team coureur al na drie bochten over, opnieuw vanwege een crash.

De winst in deze tweede race van de dag ging naar de Spanjaard Daniel Holgado voor zijn landgenoot Ivan Ortola en de Brit Scott Odgen.

Moto2
Na het afmelden van Sander Kroeze voor de wedstrijddag (Kroeze ondervond nog teveel hinder tijdens het rijden vanwege een week eerder opgelopen polsblessure) werd de eer in deze klasse hooggehouden door Jorel Boerboom.

In de eerste race passeerde Boerboom al zeventiende algemeen de finish en werd hij als elfde geklasseerd in zijn eigen categorie. (de plaatsen elf tot en met 16 werden ingenomen door Stock 600 coureurs).

De winst in deze eerste race ging naar de pas 16-jarige Fermin Aldeguer voor zijn teamgenoot Alonso Lopez en de Duitser Lucas Tulovic. Op de elfde plaats was Alex Escrig de best geklasseerde Stock 600 coureur.

In de tweede race van de dag moest Boerboom vroegtijdig opgeven. De Boerboom Racing coureur kwam tijdens de race naast de baan en stuurde na een uitstapje door het gravel even later zijn Moto2 machine naar binnen.

De winst in deze tweede race ging opnieuw naar Aldeguer voor Lopez en Tulovic waarmee het podium na afloop een kopie werd van de eerste race.

European Talent Cup
Voor de jonge talenten uit de Hawkers European Talent Cup stond er zondag slechts één race op het programma. Owen van Trigt en Justin Fokkert hadden zich zaterdag rechtstreeks weten te kwalificeren voor deze race, Matthew Ruisbroek daarentegen kwam zaterdag in actie tijdens de Last Change race. Ruisbroek slaagde er helaas niet in om zich via deze laatste mogelijk alsnog te plaatsen voor de hoofdrace waarmee zijn weekend er zaterdagmiddag al op zat.

In de race werd Van Trigt op de achtentwintigste plaats de best geklasseerde Nederlander terwijl Fokkert zijn race vroegtijdig zag eindigen vanwege een crash.

De winst in deze enige race van de dag ging naar de Spanjaard Xabi Zurutuza voor zijn landgenoten Maximo Martinez en Hugo Millian.

De vierde ronde van het 2021 FIM CEV Repsol seizoen wordt verreden in het weekend van 02 t/m 07 juli in het Portugese Portimão.