FIM CEV Repsol: Dalla Porta op pole, Soppe 22e in Albacete

148

Lorenzo Dalla Porta vertrekt zondag in Albacete vanaf de pole tijdens zevende Moto3 wedstrijd van het 2016 FIM CEV Repsol seizoen. Dutch Racing Team coureur kwalificeerde zich zaterdag als tweeëntwintigste.

Een week na de Motul TT Assen zijn de FIM CEV Repsol coureurs neergestreken op het circuit van Albacete. In de Moto3 klasse was het Lorenzo Dalla Porta die zich zaterdag als snelste wist te kwalificeren voor de op zondag te verrijden zevende race van het seizoen.De Italiaan, die afgelopen weekend in Assen nog als invaller actief was van de geblesseerde Jorge Navarro, wist in de eerste kwalificatie een snelste ronde op de klok te zetten van 1’34.552, een tijd die later door niemand meer werd verbeterd en dus voldoende bleek voor de pole.

Gezien de stijgende temperaturen wist nagenoeg niemand en niemand binnen de top twintig zijn snelste tijd uit de eerste kwalificatie nog te verbeteren.

Achter Dalla Porta noteerde Andi Farid de tweede tijd, de Astra Honda coureur moest echter wel bijna een halve seconde prijsgeven op de pole tijd van de ervaren Dalla Porta.

De derde startplaats werd een prooi voor de Spanjaard Marcos Ramirez gevolgd door dubbel winnaar van de Red Bull MotoGP Rookies Cup races in Assen Raul Fernandez, voormalig Moto3 Grand Prix coureur Karel Hanika en Alonso Lopez.

Albert Arenas, de coureur die een week geleden in Assen al in de eerste ronde hard ten val kwam in de Geert Timmerbocht en op de rug van een TT marshals teruggebracht werd naar de pitbox, noteerde tijdens de kwalificeerde zich als zevende voor Gerard Riu, Kaito Toba en Ayumu Sasaki.

Walid Soppe, de enige Nederlandse deelnemer in Albacete, noteerde tijdens de eerste kwalificatie een eenentwintigste rondetijd. Ook de Dutch Racing Team coureur wist zijn snelste tijd uit de ochtendsessie niet meer te verbeteren tijdens de tweede en afsluitende kwalificatie. Ondanks nagenoeg niemand zijn tijd in de tweede sessie wist te verbeteren deed Jaume Masia dat wel, de Spanjaard dook daarbij nipt onder de tijd van de Nederlander waardoor Soppe zondag vanaf de tweeëntwintigste plaats op de grid aan de race moet beginnen.

Ondanks dat de positie van Soppe anders doet vermoeden was de coureur uit Coevorden na afloop toch redelijk tevreden. De afstand met de snelste mannen is aanzienlijk kleiner (1,184 seconde) dan tijdens de voorgaande kwalificaties dit seizoen. Volgens Soppe een gevolg een keus voorafgaand aan dit weekend om voor totaal andere afstelling van de Honda te kiezen waardoor het gevoel met de machine ineens aanzienlijk beter is geworden.