FIM CEV Repsol Estoril: Alvaro Carpe op ETC pole, Owen van Trigt snelste Nederlander

1587
owen-van-trigt
Owen van Trigt | foto© Onepercent magazine

Alvaro Carpe heeft zaterdag in Estoril de eerste European Talent Cup pole van 2021 voor zich opgeëist voor Angel Piqueras en Alberto Ferrandez. Owen van Trigt wist zich als enige Nederlander rechtsreeks te plaatsen voor de twee zondag te verrijden races. Justin Fokkert en Matthew Ruisbroek kregen zaterdagmiddag een herkansing via de Last Chance race, maar beiden slaagden niet in hun missie en zagen hiermee een vroegtijdig einde komen aan hun Portugees raceweekend.

Maar liefst negenenveertig European Talent Cup coureurs hebben zich ingeschreven voor het eerste FIM CEV Repsol evenement van 2021 in het Portugese Estoril. Vanwege het grote aantal inschrijvingen werden de kwalificaties afgewerkt in een A en een B-Groep. Van de drie aanwezige Nederlanders werden Justin Fokkert en Owen van Trigt ingedeeld in de A-Groep terwijl Matthew Ruisbroek zijn kwalificaties af mocht werken in de B-Groep.

In de A-Groep sloot Van Trigt de twee kwalificaties af als veertiende terwijl Fokkert de negentiende rondetijd op de klok wist te zetten. In de B-Groep noteerde Ruisbroek de tweeëntwintigste rondetijd.

Met deze resultaten wist Van Trigt zich rechtstreeks te plaatsen voor de twee zondag te verrijden races. Fokkert en Ruisbroek hun rondetijden waren hiervoor net niet voldoende waardoor zij zich zaterdagmiddag met nog tien andere coureurs in de Last Chance race alsnog konden bewijzen en de laatste twee startplaatsen af konden dwingen voor de races van zondag.

Last Chance Race
In deze acht ronden tellende race mocht Fokkert vanaf de pole aan de race beginnen, hetgeen betekende dat de coureur uit Oudleusen nipt naast rechtstreekse plaatsing had gegrepen. Fokkert kende vanaf de pole een uitstekende start en greep meteen de leiding. Wat volgde was een spannende strijd waarbij maar lange tijd maar liefst zes coureurs streden voor de overwinning. Fokkert wist zich in deze groep knap staande te houden, regelmatig de leiding te nemen om uiteindelijk als derde de finish te passeren nadat één van de zes in de slotfase zijn race vroegtijdig zag eindigen in het gravel. Voor de tweede keer net niet voldoende en om met 0,120 seconde opnieuw net de boot te missen maakte het extra zuur voor de hardwerkende Fokkert. Ruisbroek werd op twaalf seconden van de winnaar in deze race als zesde afgevlagd.

Races
Voor de European Talent coureurs staan er zondag twee races op het programma, deze races zullen respectievelijk om 12:00 en 15:00 uur Nederlandse tijd van start gaan. Deze en alle andere races zijn zondag LIVE te volgen via het FIM CEV Repsol YouTube kanaal. Link: 2021 FIM CEV Repsol Round 1 Circuito do Estoril – Portugal LIVE . Voor degene die een abonnement hebben op de Eurosport Player, ook hier zijn de races LIVE te volgen.

Handige links FIM CEV Repsol Estoril 2021:

Racesport.nl Supporter

Bent u een trouwe bezoeker van deze website, wilt u het werk van het Racesport.nl redactieteam mede ondersteunen en daarnaast ook nog eens regelmatig kans maken op fantastische prijzen?