FIM CEV Repsol Estoril: Jacob Roulstone en David Garcia winnaars ETC races

532
ETC race Estoril 2021
ETC race Estoril 2021 - Owen van Trigt (20)

De Australiër Jacob Roulstone en de Spanjaard David Garcia zijn zondag in Estoril de winnaars geworden van de eerste twee European Talent Cup races van het seizoen. Owen van Trigt, de enige Nederlander die zich dit weekend wist te kwalificeren voor de hoofdraces, passeerde als in de eerste race als zesentwintigste en in de tweede race als tweeëntwintigste de finish.

Voor de European Talent Cup coureurs stonden er zondag in Estoril twee races op het programma. Zesendertig coureurs hadden zich zaterdag rechtstreeks weten te plaatsen voor de races terwijl twee coureurs zich alsnog plaatsten via de zaterdagmiddag verreden Last Chance Race. Helaas grepen Justin Fokkert en Matthew Ruisbroek net naast plaatsing voor de twee zondag te verrijden races, iets dat de jonge Owen van Trigt wel lukte. De coureur uit Hendrik Ido Ambacht was dan ook de enige Nederlander die zich op kon gaan maken voor twee spannende races op Circuito do Estoril.

In de eerste race van de dag ging de overwinning naar Jacob Roulstone. De Australiër passeerde na een incidentrijke race als eerste de finish voor de Spanjaarden Adrian Cruces, Joel Ruiz, Angel Garcia en Maximo Quiles.

De tweede race werd opnieuw een spannende aangelegenheid, dit keer was het David Garcia die na zestien ronden als eerste de finish passeerde voor Alberto Ferrandez, Hugo Millian, Quiles en Cruces.

Voor Van Trigt is het zijn debuutseizoen in de European Talent Cup en voor de pas 12-jarige Nederlander stond dit eerste weekend dan ook in het teken van kwalificeren, meters maken en zoveel mogelijk ervaring opdoen in deze zeer competitieve talenten competitie. De voor het Spaanse Larresport Team uitkomende Van Trigt liet in de vrije trainingen al zien zich goed te kunnen handhaven, zaterdag slaagde hij dan ook met verve door zich als enige Nederlander rechtstreeks te kwalificeren voor de twee races. Zondag tijdens de races had Van Trigt het iets moeilijker, met name de start bleek nog wel een beetje een dingetje. Van Trigt was dan ook in beide races nagenoeg als laatste weg, maar ondanks dit liet hij zich niet uit het veld slaan en stond hij zijn mannetje. Met een zesentwintigste plaats in de eerste race en zelfs een tweeëntwintigste plaats in de tweede race kan en mag hij dan ook zeker niet ontevreden zijn.

Handige links FIM CEV Repsol Estoril 2021:

Tijdschema en volledige uitslagen
Fotoverslag

Racesport.nl Supporter

Bent u een trouwe bezoeker van deze website, wilt u het werk van het Racesport.nl redactieteam mede ondersteunen en daarnaast ook nog eens regelmatig kans maken op fantastische prijzen?

Word dan nu Racesport.nl supporter. Meer info: www.racesport.nl/supporter